Αύξηση των ευρωπαϊκών εξαγωγών αγροτικών προϊόντων καταγράφει η Κομισιόν

Σε επίπεδα ρεκόρ (αξία 1,5 δις. ευρώ ) ανήλθε το εμπορικό ισοζύγιο των γεωργικών προϊόντων διατροφής της ΕΕ τον Απρίλιο του 2016 (αξία 1 δισ. ευρώ τον Απρίλιο του 2015), σύμφωνα με την τελευταία μηνιαία στατιστική έκθεση της Κομισιόν.

Τον ίδιο μήνα, οι εξαγωγές ήταν αξίας σχεδόν 11 δισεκατομμύρια ευρώ. «Για τους τελευταίους 12 μήνες, οι εξαγωγές γεωργικών τροφίμων της ΕΕ έφθασαν σε αξία περίπου 129 δισεκατομμύρια ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 2,8% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο. Η αύξηση των εξαγωγών γεωργικών προϊόντων διατροφής της ΕΕ προς την Κίνα ήταν ιδιαίτερα σημαντική με + 29% τους τελευταίους 12 μήνες», αναφέρει ανακοίνωση της Κομισιόν.

Επιπλέον, τονίζεται ότι η έκθεση αυτού του μήνα εστιάζει στο χοιρινό κρέας – ένα από τα εμβληματικά κτηνοτροφικά προϊόντα της ΕΕ που αντιπροσωπεύουν περίπου το 5% της συνολικής αξίας των γεωργικών προϊόντων διατροφής. «Δεδομένου ότι το ρωσικό εμπάργκο τέθηκε σε εφαρμογή το 2014 (στη Ρωσία εξαγόταν το μεγαλύτερο ποσοστό του ευρωπαϊκού χοιρινού κρέατος) , το χοιρινό κρέας πλέον εξάγεται στις αγορές της Ασίας όπως η Κίνα και οι Φιλιππίνες».

Δείτε εδώ την ανακοίνωση της Κομισιόν