Μ. Βρετανία: Αυξήθηκαν τα δυστυχήματα στη γεωργία

agrotes-atiximata
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Συνολικά 33 αγρότες έχασαν τη ζωή τους σε εργατικά δυστυχήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη διάρκεια της 12μηνης σεζόν μέχρι τα τέλη Μαρτίου, σύμφωνα με στοιχεία της βρετανικής Εκτελεστικής Αρχής για την Υγεία και την Ασφάλεια (HSE). Οι πιο συνηθισμένες αιτίες θανάτου είναι οι επιθέσεις από ζώα, ενώ δεύτερες σε συχνότητα έρχονται οι συγκρούσεις με κινούμενα οχήματα, όπως τρακτέρ και θεριστικές μηχανές.

Η γεωργία είναι παραδοσιακά ένα επάγγελμα υψηλής επικινδυνότητας, ωστόσο η έκθεση του βρετανικού οργανισμού ελέγχου αποτύπωσε μια ανησυχητική άνοδο το τελευταίο διάστημα, καταγράφοντας επιπλέον τέσσερις θανάτους αγροτών σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν. Το ποσοστό θνησιμότητας είναι υψηλότερο στη Σκωτία, όπου κατά μέσο όρο επτά άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο.

«Το ποσοστό θνησιμότητας στη γεωργία ξεπερνά κατά πολύ το ποσοστό άλλων κλάδων. Είναι πάνω από πέντε φορές υψηλότερο από τον δεύτερο πιο επικίνδυνο κλάδο, τον οικοδομικό, κάτι που είναι ενδεικτικό των συνθηκών που επικρατούν», δήλωσε σχετικά ο William Barne, διευθυντής της βρετανικής ασφαλιστικής εταιρείας Lycetts.

Εξάλλου, όπως έδειξαν οι μετρήσεις της HSE, η γεωργία, η δασοκομία και η αλιεία εμφανίζουν σημαντικά υψηλότερα ποσοστά κακής υγείας σε σχέση με άλλους κλάδους.

-Διαφήμιση-