Αυγενάκης, Σκέρτσος και Πιερρακάκης στην Κρήτη: «Με γοργούς ρυθμούς επουλώνονται οι πληγές της κρίσης»

Eκδήλωση στο κινηματοθέατρο "Αστόρια" με θέμα την «Οικονομία,Παιδεία και Αγροτική Πολιτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση»

Η  επούλωση με γοργούς ρυθμούς των πληγών της δεκαετούς κρίσης, η πλήρης ανάκτηση της αξιοπιστίας της Χώρας διεθνώς , η στήριξη ειδικά της μεσαίας  τάξης αλλά και των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα, η ανάγκη δημιουργίας  κοινής ευρωπαϊκής στρατιωτικής δύναμης, ο εκσυγχρονισμός  της Παιδείας και η ενίσχυση της δημόσιας υγείας ,ήταν τα βασικά θέματα που αναπτύχθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στο Ηράκλειο από τους υπουργούς Άκη ΣκέρτσοΚυριάκο Πιερρακάκη και  Λευτέρη Αυγενάκη.

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο κινηματοθέατρο “Αστόρια” είχε ως θέμα την «Οικονομία,Παιδεία και Αγροτική Πολιτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Σχετικά με τα μη κρατικά πανεπιστήμια τόνισε “ότι χάσαμε 20 χρόνια και από εκεί που ήμασταν μια χώρα που δεχόταν φοιτητές από την Κύπρο σήμερα εξάγουμε φοιτητές στην Κύπρο. Αν απέτυχαν οι μεταρρυθμίσεις, απέτυχαν λόγω του βαθέως κράτους.”

Κλιμάκιο 3 υπουργών στην Κρήτη: Με γοργούς ρυθμούς επουλώνονται οι πληγές της κρίσης

“Από αυτή τη ψήφο θα επιβεβαιωθεί το μήνυμα που λάβαμε πέρυσι. Μια ψήφος διαμαρτυρίας ή μεγάλης αποχής θα δώσουν το λάθος μήνυμα” πρόσθεσε την ίδια ώρα ο κ. Σκέρτσος. “Τα νοσοκομεία έχουν να ανακαινιστούν 40 χρόνια”, είπε στην συνέχεια ο Υπουργός προσθέτοντας “Δεν ρίξαμε λεφτά στο ΕΣΥ όταν έπρεπε και αυτό πια φαίνεται”.
 
“Δεν συζητήσαμε το θέμα των Τεμπών όταν και όπως έπρεπε με αποτέλεσμα να αφήσουμε να γιγαντωθούν ζιζάνια.  Αλλά η αντιπολίτευση δεν έχει το μονοπώλιο στην κοινωνική ευαισθησία” σημείωσε συγκινημένος,  και χειροκροτούμενος από τον κόσμο που παρακολουθούσε την εκδήλωση.
 
Στη συνέχεια  πήρε το λόγο ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος αναφερόμενος στους δύο Υπουργούς-συνομιλητές του είπε “Ο Άκης είναι η σοφότερη όλων των επιλογών του Πρωθυπουργού”, ενώ για τον Λευτέρη Αυγενάκη τόνισε “Ο Λευτέρης αν θέλει κάτι θα περάσει από τοίχο να το καταφέρει”.

Συνεχίζοντας ο κ. Πιερρακάκης επεσήμανε ότι  “Η ψήφος των πολλών, η ικανότητα της ομάδος, η πνοή του ενός, λέει ο Ελευθέριος Βενιζέλος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η κοινή συνισταμένη όλων εδώ που προερχόμαστε από διαφορετικές πολιτικές παρατάξεις”, συνέχισε και πρόσθεσε “Δεν ισχύει εδώ το ρητό ότι ευημερούν τα νούμερα αλλά όχι οι άνθρωποι”.
Αναφερόμενος στο Κτηματολόγιο, ο κ Πιερρακάκης σημείωσε “Το Κτηματολόγιο ήταν εκκρεμότητα από την πρώτη στιγμή που πάτησε ο βασιλεύς Όθων το πόδι του εδώ. Εκκρεμότητες αιώνων λύνονται σιγά σιγά γιατί μετράει πόσο σταθερό είναι το χέρι που κρατάει το τιμόνι”.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του του ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού τόνισε “Διαλέξτε τους καλύτερους από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ για να μας εκπροσωπήσουν γιατί τα διακυβεύματα είναι μεγάλα. Ιδού η Κρήτη, ιδού και το μήνυμα”, κατέληξε.

Κλιμάκιο 3 υπουργών στην Κρήτη: Με γοργούς ρυθμούς επουλώνονται οι πληγές της κρίσης

Ακολούθησε η ομιλία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη. “Στο τέλος της τετραετίας δεν κρινόμαστε από την περιγραφή αλλά από το αποτέλεσμα. Και το ξέρει καλά ο κόσμος ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρνει το αποτέλεσμα” τόνισε ο Υπουργός ξεκινώντας την τοποθέτηση του.

“Το μυαλό και η ψυχή μας είναι μαζί με τον πατέρα σου”, είπε απευθυνόμενος στο γιο του Φρέντυ Μπελέρη, που βρισκόταν στην αίθουσα και ζήτησε ένα δυνατό χειροκρότημα από τους παρεβρισκόμενους. Την ίδια ώρα εξήρε την πορεία του Γιώργου Αυτιά που επίσης ήταν παρών στην εκδήλωση. “Ο ελληνικός λαός είπε πριν πέντε χρόνια αρκετά με τους μάγους και τους λαϊκιστές. Πατάμε πετάλι για να καλύψουμε τα χαμένα χρόνια και να φθάσουμε την Ευρώπη, εκεί που μας αξίζει”.

“Την Κρήτη τίμησε ο Κρητικός Πρωθυπουργός με το αναθέσει σ’ έναν Κρητικό το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης” συνέχισε και πρόσθεσε “Να δοθεί ισχυρότατο εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη να συνεχίσει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας ως Ευρωπαίος ηγέτης.Διότι απολαμβάνουν όλοι τα έργα που γίνονται από το Ταμείο Ανάκαμψης το οποίο διεκδίκησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης” επανέλαβε.

“Δεν έχουμε δικαίωμα να σιωπήσουμε ή να αδρανήσουμε. Καλούμαστε να πούμε την παραπάνω Κυριακή,  Κυριάκο Μητσοτάκη προχώρα να αλλάξεις την Ευρώπη όπως άλλαξες την Ελλάδα” συνέχισε λέγοντας  “Ζητώ να καταλάβουμε όλοι πόσο σημαντική είναι η ψήφος για τον πρωτογενή τομέα και να γράψουμε την δική μας ιστορία”. “Εμείς θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε με ευθύνη και πατριωτισμό”.

Κλιμάκιο 3 υπουργών στην Κρήτη: Με γοργούς ρυθμούς επουλώνονται οι πληγές της κρίσης

Από την πλευρά του ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος Γιώργος Αυτιάς, προσερχόμενος στο βήμα, ζήτησε ένα θερμό χειροκρότημα για τον Άκη Σκέρτσο που όπως είπε “δουλεύει μέρα νύχτα δίπλα στον πρωθυπουργό”. Αναφερόμενος στον Κυριάκο Πιερρακάκη σημείωσε ότι “είναι η “πόρσε” της κυβέρνησης” ενώ ο  Λευτέρης Αυγενάκης “με τη ντομποροσύνη του κατάφερε να μη χάσει τίποτα ο Έλληνας αγρότης, κατάφερε να μην χάσει το εισόδημα της η αγροτιά”.

“Εμένα θέλανε να με κάνουν εισαγγελέα δικηγόρο. Όμως ένα ταξίδι στην Αμερική μου άλλαξε τα μυαλά” συνέχισε ο κ. Αυτιάς και πρόσθεσε “Εμένα το όνομα μου δεν είναι Αυτιάς, είναι Γιαννακάκης. Ο παππούς πριν το 1821 είχε ένα καΐκι κ πηγαινοερχοταν στη Σάμο. Εκεί ερωτεύτηκε και έμεινε”. “Αγαπάμε την πατρίδα, τη θρησκεία μας, την οικογένεια μας και πάνω σε αυτά πορευόμαστε. Ψήφο στον Κυριάκο Μητσοτάκη στις 9 Ιουνίου” τόνισε ο Γιώργος Αυτιάς και ολοκληρώνοντας κατέληξε “Ο,τι έκανα στη ζωή μου το οφείλω σε εσάς”.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν  ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, όσο και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός.

Πηγή: ertnews.gr