Αυξημένη η κατανάλωση νερού στην Ρόδο

Αυξημένη η κατανάλωση νερού στην Ρόδο

Στα ύψη βρίσκεται η κατανάλωση νερού στην Ρόδο λόγω της μεγάλης ζήτησης που παρατηρείται το καλοκαίρι, ενώ την ίδια ώρα τα αποθέματα νερού εξαντλούνται λόγω της ανομβρίας που υπήρξε τον περασμένο χειμώνα.

Πολλές περιοχές του νησιού ήδη αντιμετωπίζουν πρόβλημα με αποτέλεσμα να δίνονται οδηγίες στους κατοίκους για τη χρήση του νερού ώστε να μετριαστεί το πρόβλημα, ενώ «επί ποδός» βρίσκεται η δημοτική εταιρεία ύδρευσης και αποχέτευσης (ΔΕΥΑΡ) για να μπορέσει να ελέγξει την κατάσταση.

Σε δηλώσεις του για το πρόβλημα, ο αντιπεριφερειάρχης Βιομηχανίας Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Γιάννης Φλεβάρης, ζήτησε από τους πολίτες να επιδεικνύουν προσοχή στη χρήση του νερού ώστε να μη γίνεται σπατάλη και να προστατευτούν με αυτό τον τρόπο οι υδροφόροι ορίζοντες.

Ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε, επίσης, στο θέμα των κλιματικών αλλαγών και στο φαινόμενο της λειψυδρίας που οδήγησε σε αυτή την κατάσταση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ακόμα και τρία φράγματα να είχαμε στο νησί αν η ανομβρία συνεχιστεί τότε το πρόβλημα θα εξακολουθήσει να υπάρχει.

Σε ό,τι αφορά την υδροδότηση του υπόλοιπου νησιού και ειδικά της νότιας Ρόδου που φέτος είχε τεράστιο πρόβλημα στις καλλιέργειες και στην ύδρευση των τοπικών κοινωνιών, τόνισε ότι υπάρχουν αναμονές για σύνδεση με το φράγμα του Γαδουρά όταν σε δεύτερη φάση θα τοποθετηθούν οι αγωγοί μεταφοράς νερού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ