Χάλασε και η τελευταία αντλία στον Ανάβαλο, προσωρινά χωρίς νερό έμειναν οι αγρότες

Τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν για να μην επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό μέσα στο καλοκαίρι
07/07/2024
2' διάβασμα
chalase-kai-i-teleftaia-antlia-ston-anavalo-prosorina-choris-nero-emeinan-oi-agrotes-325447

Τελειωμό δεν έχουν τα προβλήματα με τον Ανάβαλο, αν και, ευτυχώς, κάποιες φορές, όπως για παράδειγμα την προηγούμενη εβδομάδα, αντιμετωπίζονται άμεσα και οι επιπτώσεις στους παραγωγούς είναι ελάχιστες, δίνοντας στους πολιτικούς την ευκαιρία να προβούν σε νέες δηλώσεις. Πιο συγκεκριμένα, πριν από την έλευση του Ιουλίου, οι παραγωγοί στην Αργολίδα βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα απρόσμενο πρόβλημα, καθώς μία αντλία σταμάτησε ξαφνικά να λειτουργεί.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Δαλαμανάρας, Κώστας Σκουλής, «ευτυχώς, η αντίδραση της περιφέρειας ήταν άμεση, γιατί το πρόβλημα θα ήταν πολύ μεγάλο». Κι αυτό γιατί, όπως εξηγεί, «μόλις χάλασε η αντλία ήρθε άλλο ένα συνεργείο, το οποίο ξεμπλόκαρε τη δεύτερη αντλία, που ήδη δεν λειτουργούσε, καθώς ήταν καιρό σε αδράνεια και είχε κολλήσει. Μόλις φτιάξουν την πρώτη, θα έχουμε, πλέον, εναλλακτική λύση. Αν δεν δράσουν άμεσα, θα έχουμε πάλι το ίδιο πρόβλημα. Αν όλα αυτά τα είχαμε προβλέψει από τον χειμώνα, δεν θα μέναμε χωρίς νερό μέσα στον καύσωνα».

Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε φαίνεται ότι ταρακούνησε τους αρμόδιους και, όπως ανέφερε ο κ. Σκουλής, τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθεί και «μία τρίτη αντλία, απομακρύνοντας οριστικά τον κίνδυνο να μείνουν οι παραγωγοί μέσα στο καλοκαίρι χωρίς νερό».

Καταγραφή

Από την πλευρά της περιφέρειας, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, Γιάννης Μαντζούνης, αναφερόμενος στο πρόβλημα, δήλωσε: «Έχει γίνει λεπτομερής καταγραφή των προβλημάτων που αφορούν τα ηλεκτρονικά, τεχνικά, αλλά και υδραυλικά μέρη των αντλιών για την καλύτερη και συνεχή άρδευση του αργολικού πεδίου. Ευχαριστούμε τους αγρότες μας για την υπομονή τους και όλους τους ΤΟΕΒ για τη δίκαιη και σωστή διαχείριση της απαραίτητης ποσότητας νερού αυτές τις δύσκολες μέρες. Ο αργολικός κάμπος δέχεται, πλέον, ποσότητα νερού που ανέρχεται σε 13.000 κυβικά/ώρα».