Αύξηση των συμμετοχών κατά 10% εκτιμούν οι διοργανωτές της 11ης Fruit Attraction

Φρούτα και λαχανικά θα βρεθούν στο επίκεντρο μεταξύ 22 και 24 Οκτωβρίου στη Μαδρίτη

Σε λίγες μέρες θα ανοίξει τις πύλες για να υποδεχθεί τους επισκέπτες της και η 11η Fruit Attraction. H διεθνής έκθεση φρούτων και λαχανικών λαμβάνει χώρα στη Μαδρίτη, από τις 22 έως τις 24 Οκτωβρίου, υπό τη διοργάνωση των IFEMA και FEPEX.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οργανωτικής και συμβουλευτικής επιτροπής του θεσμού, η φετινή διοργάνωση θα ξεπεράσει σε έκταση τα 55.000 τ.μ., συγκεντρώνοντας περίπου 1.800 εκθέτες, ενώ οι επισκέπτες της αναμένεται να ξεπεράσουν τους 90.000 από 130 χώρες του κόσμου. «Φέτος, οι συμμετοχές θα είναι αυξημένες κατά 10% από το 2018», εκτίμησε ο διευθυντής της διοργάνωσης, Raul Calleja.

Το διεθνές πρόγραμμα επισκεπτών που χρηματοδοτεί η IFEMA, θα φέρει περισσότερους από 1.000 αγοραστές από όλο τον κόσμο στην έκθεση, ενώ με βάση την πρωτοβουλία «Προσκεκλημένων Χωρών Εισαγωγέων» που συνδιοργανώνεται με τον ισπανικό δημόσιο οργανισμό εμπορίου και επενδύσεων ICEX, τιμώμενες χώρες φέτος θα είναι οι Κίνα, Ινδία και Σιγκαπούρη.

Στην έκθεση θα φιλοξενηθούν και πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων και συνεδρίων, μεταξύ των οποίων το «Συνέδριο Βιολογικών Φρούτων», όπου θα αναλυθούν οι τάσεις της συγκεκριμένης αγοράς, ενώ στο συνέδριο «Τεχνολογική προσέλκυση» θα αναλυθούν η τεχνολογία και η καινοτομία ως μέσα βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας. Παράλληλα, θα υπάρχουν ειδικά σεμινάρια, όπως αυτό για το Brexit και του πώς θα επηρεάσει τους τομείς των φρούτων και των λαχανικών, καθώς και το σεμινάριο «Διαχείριση νερού στην καλλιέργεια φρούτων και λαχανικών», ενώ οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν και σε εργαστήρια.

Τέλος, ειδικό φόρουμ αναμένεται να λάβει χώρα στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης, σχετικά με τον τομέα της ανθοκομίας, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για την αγορά λουλουδιών μέσω των αλυσίδων σούπερ μάρκετ.