Αύριο λήγει το τελεσίγραφο αγροτών στο Μαξίμου για τη συνάντηση

Αποκλεισμοί δρόμων και στο βάθος συλλαλητήριο στην Αθήνα

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Θεσσαλίας, υλοποιώντας σχετική απόφαση που ελήφθη από εκπροσώπους 55 μπλόκων, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας, εν αναμονή της απάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για συνάντηση μαζί τους. Ήδη τα αιτήματα εστάλησαν στο Μαξίμου, με τις Συντονιστικές Επιτροπές των μπλόκων να σημειώνουν πως «υπάρχει δυνατότητα ικανοποίησης και ο σχετικός δημοσιονομικός χώρος».

Οι αγρότες δηλώνουν ότι «έχουν ενιαία εκπροσώπηση και οι δρόμοι είναι ανοιχτοί, άρα συντρέχουν όλες οι προυποθέσεις για συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου». Αν δεν υπάρξει θετική εξέλιξη, τότε θα ξεκινήσουν οι προετοιμασίες για την διοργάνωση ενός δυναμικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα, με την παρουσία και τρακτέρ κι άλλων αγροτικών μηχανημάτων.

Τα μπλόκα

Στη Θεσσαλία τα μπλόκα που στήθηκαν ήταν τα εξής: Χθες Τετάρτη και για 2 ώρες περίπου στον Αλμυρό Μαγνησίας, αγρότες έκλεισαν την εθνική οδό Αθήνας-Θεσσαλονίκης και δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό έμφραγμα, διότι στο σημείο αυτό λόγω έργων δεν υπήρχε δυνατότητα χρήσης παρακαμπτήριων δρόμων, στο Στεφανοβίκειο στην παλαιά εθνική οδό Λάρισας- Βόλου. Μπλόκο στήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης και στην ΠΑΘΕ στο ύψος του κόμβου Πλατυκάμπου.

Οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες ζήτησαν από την Αστυνομία να κάψουν μπάλες από άχυρο πάνω στην Εθνική, αλλά το αίτημα τους δεν έγινε δεκτό. Έτσι, τις έκαψαν στον παράδρομο της ΠΕ Λάρισας-Βόλου, δίπλα από τα παραταγμένα τρακτέρ. Σε ολιγόωρο αποκλεισμό του Ε65 στην Καρδίτσα με τα πόδια και συμβολικά με ένα τρακτέρ, προχώρησαν το απόγευμα της Τετάρτης και οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του Μπλόκου της Καρδίτσας, συνεχίζοντας τον αγώνα τους για την ικανοποίηση αιτημάτων επιβίωσης, ενώ σήμερα Πέμπτη, σωματεία αυτοαπασχολουμένων, επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων, αναμένεται να βρεθούν στο μπλόκο και στο πλευρό των αγροτών ως ένδειξη συμπαράστασης.

Αύριο Παρασκευή, στις 6.30 μ.μ. αγρότες από τον Ε65 διοργανώνουν μεγάλο συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία Καρδίτσας.

Στήριξη Κουτσούμπα στους αγρότες

Την στήριξη τους στις αγροτικές κινητοποιήσει και στα δίκαια αιτήματα των αγροτών θα εκφράσει και ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος θα επισκεφθεί σήμερα τα μπλόκα των αγροτών σε Βοιωτία, Φθιώτιδα, Μαγνησία, Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα.