Παρότι η υπουργός Γεωργίας της Αυστρίας, Ελίζαμπεθ Κόστινγκερ, προσπάθησε να θέσει το ζήτημα της υποχρεωτικής ετικέτας προέλευσης στο τραπέζι της τελευταίας άτυπης υπουργικής συνάντησης στο Στρασβούργο, οι συμμετέχοντες είπαν ότι τελικά το θέμα δεν συμπεριλήφθηκε στην ατζέντα.

Μια υποχρεωτική ετικέτα που δηλώνει την προέλευση των ζωικών προϊόντων «είναι απαραίτητη», δήλωσε η Κόστινγκερ στο περιθώριο της συνάντησης, την οποία φιλοξένησε ο Γάλλος υπουργός Γεωργίας, Ζυλιέν Ντενορμαντί, τη Δευτέρα και την Τρίτη 7-8 Φεβρουαρίου.

Η Αυστριακή υπουργός τόνισε ότι η ετικέτα θα πρέπει να είναι υποχρεωτική για τα επεξεργασμένα τρόφιμα που περιέχουν γάλα, κρέας ή αβγά. «Αυτό είναι επίσης σύμφωνο με τη στρατηγική «F2F», η οποία υποτίθεται ότι θα είναι η βάση για την πολιτική της ΕΕ κατά τα επόμενα χρόνια», υποστήριξε.

Ένας από τους στόχους που ορίζονται στην εμβληματική στρατηγική της ΕΕ για τον τομέα των τροφίμων είναι να παρέχονται σαφείς πληροφορίες για τα τρόφιμα στους καταναλωτές και να διασφαλίζεται υψηλό επίπεδο προστασίας των καταναλωτών.

www.euractiv.com