Αυτοψία στα χωράφια παραγωγής του κρόκου από τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ

Η ζημιά που προκλήθηκε εν μέσω συγκομιδής στο κρόκο Κοζάνης λόγω της βροχόπτωσης, βρέθηκε στο επίκεντρο της επίσκεψης του αντιπρόεδρου του ΕΛΓΑ, Νίκου Δούκα, στον Αναγκαστικό Συνεταιρισμό Κροκοπαραγωγών Κοζάνης.

Ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ δήλωσε την στήριξη του στους κροκοπαραγωγούς, καθώς όπως τόνισε, οι εναλλακτικές καλλιέργειες και τα συνεργατικά σχήματα μπορούν να αποτελέσουν πυλώνα ανάπτυξης στην οικονομία του τόπου.

Ο κ. Δούκας ανέφερε ακόμα ότι οι ελεγκτές του ΕΛΓΑ ολοκληρώνουν τις αυτοψίες και την καταγραφή των αγροτεμαχίων που καλλιεργείται ο κρόκος και έχουν υποστεί ζημιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η καταγραφή της ζημίας  θα ολοκληρωθεί τις προσεχείς ημέρες, θα ακολουθήσει  η συγγραφή των πορισμάτων και στην συνέχεια η αποστολή στους  κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ.

Σύμφωνα με το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Κοζάνης, έχουν υποβληθεί δηλώσεις ζημιάς από 269 παραγωγούς σε 41 χωριά και αφορούν 421 αγροτεμάχια συνολικής έκτασης 1832,9 στρεμμάτων.

Άμεσα ανταποκρίθηκε ο ΕΛΓΑ δηλώνει ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών, Βασίλης Μητσόπουλος, σημειώνοντας ότι η κατάσταση θα εκτιμηθεί το επόμενο διάστημα, ενώ έθεσε και το αίτημα για την μείωση των ασφάλιστρων, βρίσκοντας θετικό τον κ. Δούκα που έκανε λόγο για επανεξέταση του κανονισμού.

Στη συνάντηση βρέθηκαν επίσης ο προϊστάμενος του τοπικού ΕΛΓΑ, Γιώργος Βρόντζος, ο νέος αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Λάμπρος Χατζησήσης, καθώς και μέλη της διοίκησης του Συνεταιρισμού κροκοπαραγωγών.

Πηγή: ertnews.gr