Β. Κόκκαλης: Πάσχα αντί Χριστουγέννων οι αποζημιώσεις στους πληγέντες καστανοπαραγωγούς της Λάρισας

Για αναξιοπιστία κατηγορεί την κυβέρνηση, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης με αφορμή την απάντηση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε ερώτησή του σχετικά με τις αποζημιώσεις των καστανοπαραγωγών του ν. Λάρισας που υπέστησαν καταστροφές από την κακοκαιρία «Αθηνά». Τούτο διότι ενώ ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζος από τη Λάρισα τον Οκτώβριο είχε δεσμευτεί δημόσια για αποζημιώσεις πριν τα Χριστούγεννα, στην απάντηση αναφέρεται ότι οι αγρότες θα πληρωθούν το Πάσχα.

Αναλυτικότερα, όπως επισημαίνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με την απάντηση, που έδωσε στην με αριθμό 1756/8-12-2021 ερώτηση, “που υπέβαλα στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου και αφορούσε στις ζημιές, που προκλήθηκαν από τις βροχοπτώσεις-πλημμύρες ( Αθηνά” ) που σημειώθηκαν στο πρώτο 10ημερο του Οκτωβρίου 2021 σε καστανοκαλλιέργειες και σε μηλοκαλλιέργειες στην Π.Ε. Λάρισας (συμπεριλαμβανομένης της περιοχής του Δήμου Αγιάς) διέψευσε παταγωδώς τις εξαγγελίες και τις ανέξοδες υποσχέσεις που είχε δώσει στους πληγέντες παραγωγούς”.
Ενώ στις 14/10/2021 από τη Λάρισα, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ δεσμεύτηκε, ότι εντός του Νοεμβρίου θα υπάρχουν πορίσματα για κάθε παραγωγό, ούτως ώστε να αποζημιωθούν πριν την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, το Υπουργείο τώρα απαντά ότι η καταβολή των αποζημιώσεων στους ασφαλιστικά ενήμερους δικαιούχους παραγωγούς, μετά τη διασταύρωση με τα στοιχεία του ΟΣΔΕ 2021 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί, ως το τέλος Μαρτίου 2022.

«Σε μία τόσο κρίσιμη συγκυρία, η κυβέρνηση συνεχίζει ένα ρεσιτάλ εμπαιγμού και αναξιοπιστίας απέναντι στους αδύναμους. Μετά τις διαβεβαιώσεις του κ. Λυκουρέντζου για τα Χριστούγεννα, οι πληγέντες παραγωγοί θα πρέπει να αναμένουν πλέον το Πάσχα, εκτός κι αν τότε μετατεθούν οι καταβολές για το Καλοκαίρι. Σε κάθε περίπτωση θα συνεχίζουμε τις πιέσεις ώστε οι καταβολές να πραγματοποιηθούν κατά το δυνατόν σύντομα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κόκκαλης.

Πηγή: ertnews.gr