Τη Horta S.r.l., μια ιταλική εταιρεία που εξειδικεύεται στις λύσεις ψηφιακής γεωργίας, εξαγόρασε η BASF. Η Horta ιδρύθηκε το 2008 ως παράρτημα του Καθολικού Πανεπιστημίου Sacro Cuore και έχει εδραιωθεί ως παράγοντας στον τομέα της ανάπτυξης ιδιαίτερα καινοτόμων αγρονομικών Συστημάτων Υποστήριξης Αποφάσεων (DSS) για καλλιέργειες όπως τα αμπέλια, οι τομάτες, τα σιτηρά και οι ελιές.

Με την εξαγορά αυτή, η οποία έπεται μιας μακροχρόνιας σχέσης μεταξύ των δύο εταιρειών, η Horta θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται στην αγορά με την τρέχουσα οργάνωση και διοίκηση, και την αναγνωρισμένη επωνυμία της στην αγορά γεωργικών προϊόντων διατροφής, προκειμένου να διασφαλιστεί η αδιάλειπτη επιχειρηματική λειτουργία της. Ο γεωργικός τομέας βασίζεται όλο και περισσότερο στις υπηρεσίες ψηφιακής γεωργίας, οι οποίες βελτιστοποιούν τη χρήση συντελεστών παραγωγής και καθιστούν δυνατή τη βιώσιμη γεωργία και τη γεωργία ακριβείας.

Με αυτήν την πράξη, η BASF Agricultural Solutions επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της για την επέκταση του χαρτοφυλακίου της, επενδύοντας σε ψηφιακές λύσεις που στηρίζουν την εργασία των παραγωγών και κάνουν τη γεωργία αποδοτικότερη και φιλικότερη προς το περιβάλλον.

«Στη BASF, πιστεύουμε ακράδαντα ότι η καινοτομία και η ψηφιοποίηση είναι οι βασικοί παράγοντες για τη στήριξη βιώσιμων αποδόσεων και τη συνεισφορά στους στόχους της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και της στρατηγικής “Farm to Fork”», δηλώνει ο Gustavo Palerosi Carneiro, Αντιπρόεδρος της BASF Agricultural Solutions EMEA & CIS. «Στη BASF επιδιώκουμε να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες ανάπτυξης της ψηφιοποίησης προς το όφελος των πελατών μας. Ως προς αυτό, η Horta λειτουργεί συμπληρωματικά στο χαρτοφυλάκιο ψηφιακής γεωργίας μας. Χαίρομαι, λοιπόν, πολύ που καλωσορίζω την ομάδα της Horta, η οποία φέρνει την εις βάθος τεχνογνωσία της και μια μοναδική τεχνολογική προσφορά».

Ως ιταλική ηγέτιδα στον τομέα της αγροτεχνολογίας, η Horta είναι ένα άριστο παράδειγμα της μεταφοράς καινοτομιών από την έρευνα και ανάπτυξη και τα πανεπιστήμια στη καλλιεργητική πρακτική. «Είμαστε μια ιδιαίτερα καινοτόμα εταιρεία, με γνώμονα τη διαρκή και εντατική έρευνα. Προκειμένου να στηρίξουμε την ανάπτυξη της εταιρείας μας, τόσο στην Ιταλία, όσο και παγκοσμίως, χρειαζόμασταν έναν ισχυρό συνεργάτη, που να έχει το ίδιο όραμα με εμάς και πρόσβαση στις διεθνείς αγορές», δήλωσε ο Pierluigi Meriggi, Πρόεδρος και Ιδρυτικό Στέλεχος της Horta. «Μαζί με την BASF, επιδιώκουμε μια πορεία διαρκούς ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια».

Ο Franco Anelli, Πρύτανης του Καθολικού Πανεπιστημίου τόνισε: «Το ενδιαφέρον της BASF για τη Horta, αποτελεί σημαντική αναγνώριση της ποιότητας και του καινοτόμου χαρακτήρα των ερευνητικών δραστηριοτήτων μας. Επιβεβαιώνει, επίσης, τη δυνατότητα των ερευνητών μας στη Σχολή Επιστημών Γεωργίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος, να συνδυάζουν την επιστημονική τεχνογνωσία με τη βαθιά κατανόηση των αναγκών της αξιακής αλυσίδας των γεωργικών προϊόντων διατροφής και με τις απαραίτητες δεξιότητες, για την ανάπτυξη επιχειρησιακών προτάσεων. Αυτό, εκφράζει το αίσθημα ευθύνης και φροντίδας προς το περιβάλλον που εμπνέει τη Σχολή μας. Η συνεργασία αυτή αποτελεί απόδειξη της ποιότητας των πτυχιούχων και των διδακτόρων μας, των οποίων οι δεξιότητες και οι ικανότητες έχουν συνεισφέρει στην ανάπτυξη της Horta».

Η καινοτομία και η έρευνα είναι βασικοί παράγοντες, τόσο για τη BASF Agricultural Solutions, όσο και για τη Horta και θα είναι απαραίτητες για κάθε αναπτυξιακό έργο στην Ευρώπη και παγκοσμίως. Όπως επιβεβαιώνει ο Albert Ancora, Αντιπρόεδρος της BASF Agricultural Solutions για τη Νότια Ευρώπη: «Η συνεργασία μας πάντα χαρακτηριζόταν από μια δυναμική καινοτομίας και την ισχυρή δέσμευση στη βιώσιμη γεωργία».

Ο Ancora συνεχίζει λέγοντας: «Σήμερα, είμαστε έτοιμοι να μπούμε σε μια νέα φάση και να ενισχύσουμε τις πρωτοβουλίες μας για την ψηφιακή γεωργία, ώστε να στηρίξουμε τις προηγμένες τεχνολογικές λύσεις της Horta σε νέες αγορές».

Τα δύο μέρη έχουν συμφωνήσει να μην γνωστοποιήσουν την τιμή της εξαγοράς.

Για να μάθετε περισσότερα για την προσφορά ψηφιακής γεωργίας της BASF, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας Digital Farming (basf.com).