Το ψηφιακό γεωργικό εργαλείο της BASF xarvio™ FIELD MANAGER είχε μια επιτυχημένη χρονιά το 2019, υποστηρίζοντας πάνω από 16.000 αγρότες παγκοσμίως να καλλιεργήσουν περισσότερα από δύο εκατομμύρια εκτάρια.

Με βάση τις παρατηρήσεις τους, το xarvio εισάγει τώρα νέα χαρακτηριστικά για το 2020. Αυτά περιλαμβάνουν τη διαχείριση στοιχείων θρέψης σε συγκεκριμένη περιοχή (field-zone) του αγρού, με συγκεκριμένες ενδείξεις για το χρόνο εφαρμογής και τη δοσολογία, χάρτες εφαρμογών με αυτόματα ενσωματωμένες ζώνες ασφαλείας ψεκασμών, καθώς και ασύρματη συνδεσιμότητα (wi-fi) με τα τρακτέρ.

Επιπλέον, κυκλοφόρησαν νέες λειτουργίες που επιτρέπουν στους αγρότες και τους γεωπόνους-συμβούλους τους να συνεργάζονται καλύτερα απευθείας στο xarvio FIELD MANAGER. Όλα τα νέα χαρακτηριστικά είναι διαθέσιμα σε κινητές συσκευές για τους παραγωγούς σε όλο τον κόσμο.

Τα νέα χαρακτηριστικά του xarvio FIELD MANAGER συμπληρώνουν μια ήδη επιτυχημένη υπηρεσία, η οποία περιλαμβάνει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για συγκεκριμένες περιοχές (field-zone) του αγρού, όπως λεπτομερή στάδια ανάπτυξης των καλλιεργειών και προειδοποιήσεις σε κινητές συσκευές σχετικά με την πιθανότητα εμφάνισης ασθενειών και εχθρών, ειδικά για τον κάθε αγρό, με βάση τα μοντέλα πρόβλεψης κινδύνου, που είναι δοκιμασμένα επί 25 χρόνια στην αγορά.

Το 2019, το xarvio FIELD MANAGER βοήθησε τους αγρότες να επιτύχουν υψηλότερες αποδόσεις για τις επενδύσεις που κάνουν στο χωράφι τους. Για παράδειγμα, το 2017/2018, οι Ευρωπαίοι παραγωγοί σιταριού που εφάρμοσαν τη φυτοπροστασία με βάση τις συστάσεις του xarvio FIELD MANAGER, πέτυχαν κατά μέσο όρο 32 ευρώ περισσότερα ανά εκτάριο, συγκριτικά με τους αγρότες που εφάρμοσαν την συμβατική φυτοπροστασία με τρεις εφαρμογές μυκητοκτόνων. «Ήταν εκπληκτικό το πόσοι αγρότες υιοθέτησαν την ψηφιακή γεωργία για πρώτη φορά το 2019 και πείστηκαν από τα αποτελέσματα, μετά το πέρας της σεζόν. Βλέπουμε την υψηλότερη κερδοφορία και την εξοικονόμηση χρόνου που προσφέρει στους πελάτες μας, και αυτό μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τους ψηφιακούς αλγόριθμους βελτιστοποίησης της παραγωγής», εξήγησε ο Joseph Allendorf, Διευθυντής Προϊόντων του xarvio FIELD MANAGER.

Ο Andree-Georg Girg, Παγκόσμιος Διευθυντής Εμπορικών Επιχειρήσεων Ψηφιακής Γεωργίας στη BASF, δήλωσε: «Μαζί με τον αυξανόμενο αριθμό προϊόντων και υπηρεσιών του xarvio, στοχεύουμε να μεταμορφώσουμε ακόμη περισσότερο το τοπίο της ψηφιακής γεωργίας το 2020 και να συνεχίσουμε να προσφέρουμε κερδοφορία και ένα πιο βιώσιμο γεωργικό περιβάλλον για τους αγρότες».

Με το xarvio HEALTHY FIELDS, η εταιρεία θα εισάγει το νεότερο προϊόν της στην αγορά ξεκινώντας από τη Γερμανία το 2020, και στη συνέχεια σε περισσότερες χώρες. Χρησιμοποιώντας το xarvio HEALTHY FIELDS, οι πελάτες αποκτούν ένα πλήρες πακέτο διαχείρισης των ασθενειών σε συγκεκριμένες περιοχές του αγρού, με εγγύηση υγείας για τις καλλιέργειες. «Η στρατηγική φυτοπροστασίας που συνιστά το xarvio FIELD MANAGER θα υλοποιηθεί από έναν έμπειρο εργολάβο. Ο αγρότης απαλλάσσεται από πολύπλοκες εργασίες και μπορεί να ακολουθήσει κάθε βήμα με διαφάνεια. Εάν οι ζημιές από μια ασθένεια φυλλώματος σε έναν αγρό στο τέλος της σεζόν είναι μεγαλύτερες από αυτό που συμφωνήθηκε εκ των προτέρων, ο αγρότης θα αποζημιωθεί», εξήγησε ο Girg.

Βρείτε ΕΔΩ περισσότερες πληροφορίες