Βασίλης Κόκκαλης: Αξίζει στο βαμβάκι να πάει ακόμη πιο ψηλά  (βίντεο)

 
Στην πρώτη εσπερίδα της ΔΟΒ για το 2023, με θέμα “Το παρόν και το μέλλον της ελληνικής βαμβακοκαλλιέργειας”,  βρέθηκε ως χορηγός επικοινωνίας το ypaithrostv στις 9 Μαρτίου στη Λάρισα. 

Εκπρόσωποι του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, όλων των σχετικών με την βαμβακοκαλλιέργεια κλάδων από όλη την Ελλάδα,  παραγωγοί, Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, εκκοκκιστικές επιχειρήσεις, εταιρίες Σποροπαραγωγής και εμπορίας πολλαπλασιαστικού υλικού, εταιρίες λιπασμάτων και γεωργικών εφοδίων και όλος ο κλάδος της κλωστοϋφαντουργίας έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση. 

O βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα Βασίλης Κόκκαλης μίλησε  στον δημοσιογράφο Γιάννη Σάρρο για της συνθήκες κάτω από τις οποίες ξεκινά η καλλιεργητική περίοδος του βαμβακιού. 

Αναφέρθηκε στην εθνική στρατηγική για το βαμβάκι η οποία σχεδιάστηκε την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και είναι αυτή που βρίσκει εφαρμογή τώρα. 

Εξέφρασε την πεποίθηση του πως το βαμβάκι είναι προϊόν που αξίζει να πάει ψηλά αλλά επέρριψε ευθύνες στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το οποίο δεν έχει βγάλει εγκυκλίους ώστε να γνωρίζουν οι αγρότες τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους ενώ έχουμε φτάσει στην καλλιέργητική περίοδο των εαρινών σπορών