Η Bayer προσφεύγει κατά της απόφασης απαγόρευσης των νεονικοτινοειδών

fitofarmaka-psekasmos
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Την πρόθεσή της να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του Γενικού Δικαστηρίου της ΕΕ, με την οποία επικυρώθηκε η απαγόρευση των νεονικοτινοειδών, γνωστοποίησε ο γερμανικός φαρμακευτικός κολοσσός Bayer. Με την προσφυγή κατά της ληφθείσας απόφασης, η πολυεθνική εταιρεία επιδιώκει να διασφαλίσει ότι θα επανεξεταστούν ορισμένες γενικές ερμηνείες του νόμου περί προστασίας των καλλιεργειών που έχει θεσπίσει το δικαστήριο.

Η Bayer εξέφρασε την ανησυχία ότι η ετυμηγορία του δικαστηρίου ενδέχεται να έχει «σοβαρές συνέπειες στη νομική ασφάλεια και την προβλεψιμότητα των εγκρίσεων δραστικών ουσιών στην ΕΕ», καθώς δημιουργεί ένα δεδικασμένο που μπορεί να επηρεάσει και άλλες υποθέσεις στο μέλλον. Οι ενστάσεις της πολυεθνικής αφορούν ορισμένες από τις προαναφερθείσες ερμηνείες, για τις οποίες έχει σχηματίσει την άποψη ότι δεν είναι «νομικά θεμελιωμένες».

-Διαφήμιση-
Corteva agriculture

Η Bayer υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της ότι σέβεται την ευρωπαϊκή νομοθετική διαδικασία και αποδέχεται την πρόσφατη απόφαση των κρατών-μελών της ΕΕ να περιορίσουν σε μεγάλο βαθμό τη χρήση ορισμένων νεονικοτινοειδών στη γεωργία. Ωστόσο, η πολυεθνική υπεραμύνεται της ασφάλειας των προϊόντων της και διατυμπανίζει «την αξία που έχουν τα νεονικοτινοειδή για τους παραγωγούς στην αποτελεσματική διαχείριση των εντομολογικών προσβολών».

-Διαφήμιση-
συνεδριο αγροτεχνολογιας