Βγαίνουν στους δρόμους την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου παραγωγοί μήλων, καστάνων, αμυγδάλων και κερασιών

Ομόφωνη ήταν η απόφαση που ελήφθη να γίνουν πανελλαδικά κατά τόπους αγροτικά συλλαλητήρια την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου με τρακτέρ στις πλατείες, σε περιοχές με μήλα, κάστανα, αμύγδαλα και κεράσια, στην πανελλαδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αγιά, και στην οποία συμμετείχαν με μαζικότητα, στελέχη της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, των Αγροτικών Συλλόγων του Δήμου Αγιάς και πολλοί εκπρόσωποι συνεταιρισμών και Συλλόγων απ΄ όλη την Ελλάδα.

Αποφασίστηκε επίσης η συμμετοχή όλων στην πανελλαδική αγροτική σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων στη Λάρισα την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, ενώ για την ερχόμενη Τρίτη 28 Νοεμβρίου η μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στην Λάρισα.

«Πρέπει να τους στείλουμε το μήνυμα ότι είμαστε εδώ» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, πρόεδρος της ΕΟ­ΑΣΝΛ Ρίζος Μαρούδας, «ότι θέλουμε να παραμείνουμε στη γη μας, ότι θέλουμε να παραμείνουμε στα χωριά μας, ότι θέλουμε να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε τα χωράφια μας. Ζητάμε τη στήριξη του εισοδήματός μας, τη στήριξη του πρωτογενή τομέα, θέλουμε ο ιδρώτας μας και ο κόπος μας να πληρώνονται. Προχωράμε ενωμένοι, αποφασισμένοι, όπως το έχουμε κάνει στο παρελθόν, με ανυποχώρητο αγώνα ως τη δικαίωσή μας. Τρακτέρ σε όλες τις πλατείες στις 13 Δεκέμβρη. Αυτή την φορά ο τόπος όλος να πλημμυρίσει με τρακτέρ».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν παραγωγοί και Αγροτικοί Σύλλογοι Αγιάς, Ανάβρας, Ποταμιάς, Σκήτης, Μεταξοχωρίου, Μελιβοίας, Γερακαρίου, Δήμητρας, Νερομύλων, Καστρίου, Καρίτσας, Αμπελακίων, Συκουρίου, Όσσας, Νέσσωνος, Σαρανταπόρου, Ολύμπου, Ζαγοράς, Δράκειας, Ανατολικής Εορδαίας. Επίσης, οι Ομοσπονδίες Λάρισας και Μαγνησίας.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου