Μ. Μπόλαρης: Ο αγροδιατροφικός τομέας μπορεί να αλλάξει το κλίμα στην Ελλάδα

Μ. Μπόλαρης: Ο αγροδιατροφικός τομέας μπορεί να αλλάξει το κλίμα στην Ελλάδα

Την πεποίθηση ότι ο αγροδιατροφικός τομέας μπορεί να αλλάξει το κλίμα στην Ελλάδα και μάλιστα να το αλλάξει εδώ και τώρα εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάρκος Μπόλαρης, στον χαιρετισμό του στο3ND FOOD FOR SUCCESS CONFERENCE. Από το βήμα του συνεδρίου, που πραγματοποιείται από το πρωί στην Αθήνα, υπό την αιγίδα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Συνδέσμου, ο κ. Μπόλαρης εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για τον ρόλο που μπορεί να παίξει ο αγροτοδιατροφικός τομέας στην αναστροφή του κλίματος στην ελληνική οικονομία.

Όπως συμπλήρωσε, η Ελλάδα έχει μπροστά της μια παραγωγική και δημιουργική πρόκληση, που σχετίζεται με την αλλαγή κατεύθυνσης και την αλλαγή νοοτροπίας όσον αφορά τον αγροδιατροφικό κλάδο, ενώ -όπως είπε- η αγορά διαθέτει επώνυμα και ποιοτικά προϊόντα, όπως για παράδειγμα το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο. 

Ο ίδιος υπογράμμισε προς αυτή την κατεύθυνση την ανάγκη αξιοποίησης του ΕΣΠΑ, του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης και άλλων σχετικών κονδυλίων, προκειμένου ο αγροτοδιατροφικός τομέας στην Ελλάδα να γίνει -όπως είπε- πιο παραγωγικός.