Βόλος: Συγκινητική η ανταπόκριση πολιτών για στήριξη των πυρόπληκτων στην Εύβοια

Παραδόθηκε χθες (19/8/2021) στους πυρόπληκτους της Εύβοιας, η πρώτη παρτίδα από τα είδη πρώτης ανάγκης που έχουν μαζευτεί από σωματεία και φορείς της περιοχής, χάρη στη συγκινητική ανταπόκριση των απλών ανθρώπων που έσπευσαν να συνδράμουν τους πληγέντες από τις φωτιές, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα αλληλεγγύης των σωματείων.

Η παράδοση έγινε μαζί με το Εργατικό Κέντρο της Λάρισας και άλλους φορείς από τη Θεσσαλία. Οι εκπρόσωποι των μαζικών φορέων εξέφρασαν τη συμπαράσταση και τη στήριξη στα δίκαια αιτήματα των πληγέντων, ενώ δήλωσαν πως θα συνεχίσουν την συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης.
 
 Την πραγματική αιτία που δεν είναι άλλη από την πολιτική που εφαρμόζεται διαχρονικά από τις κυβερνήσεις και θυσιάζει τα δικαιώματα και την προστασία της ζωής του λαού στα κέρδη του κεφαλαίου, επισήμανε σε δηλώσεις του ο Κώστας Στεργίου πρόεδρος Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας: Παράλληλα όμως να τονίσουμε ότι αναδείξαμε στην προσπάθεια που κάναμε στο Βόλο και στη Μαγνησία στην συλλογή της αλληλεγγύης, την πραγματική αιτία η οποία δημιούργησε το πρόβλημα στους κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας που δεν είναι άλλη από την πολιτική η οποία εφαρμόζεται εδώ και δεκαετίες στη χώρα μας και έχει σαν αποτέλεσμα την καταστροφή του φυσικού μας πλούτου αλλά και την καταστροφή της ζωής των συνανθρώπων μας που χάνουν τις δουλειές τους και ξεριζώνονται από τον τόπο τους. (…)”. (δείτε εδώ βίντεο).
 
Σωματεία και φορείς από τη Μαγνησία: Σύλλογος Εμπορουπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων ν. Μαγνησίας, Σωματείο Τύπου Χάρτου, Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών, Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας “Μ. Παπαρήγας”, Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ, Σύλλογος Καθαριστριών/των, Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Βόλου, Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Αλμυρού, Ομάδα Γυναικών Αλμυρού, Αγροτικός Σύλλογος Ζαγοράς, Αλμυρού- Σούρπης, Δράκειας, Ν. Πηλίου και Μακρυρράχης
Πηγή: ertnews.gr