Β. Κορέα: Συνεδρίαση του κοινοβουλίου για βελτίωση διαχείρισης των εδαφών και ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών

Το κοινοβούλιο της Βόρειας Κορέας συνεδρίασε αυτή την εβδομάδα με κεντρική επιδίωξη την ψήφιση νομοθεσίας για τη μετατροπή της χώρας “σε μία όμορφη, πολιτισμένη και ιδανική σοσιαλιστική χώρα”, όπως μετέδωσαν σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η Ανώτατη Λαϊκή Συνέλευση της Βόρειας Κορέας (SPA) συνεδρίασε χθες για την πρώτη από τις συνόδους της, ψηφίζοντας νόμους για τη διαχείριση εδαφών, αλλά και για την ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών, όπως ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Οι δύο νόμοι θα βοηθήσουν στην προώθηση των προσπαθειών του κυβερνώντος Κόμματος των Εργατών σχετικά με την επίτευξη “μιας δραστικής στροφής στην αγροτική κοινωνία, αλλά και της πολιτικής διαχείρισης των εδαφών, προκειμένου να επιτευχθεί η ταχεία ανάπτυξη μιας κορεατικού τύπου αγροτικής κοινωνίας” και η Βόρεια Κορέα να μετατραπεί σε “μία όμορφη, πολιτισμένη και ιδανική σοσιαλιστική χώρα”, μετέδωσε το KCNA επικαλούμενο την ομιλία ενός μέλους του κοινοβουλίου κατά τη συνεδρίαση.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν δεν συμμετείχε στη συνεδρίαση, ενώ έχει υποστηρίξει τη βελτίωση του επιπέδου ζωής και την προώθηση της αγροτικής ανάπτυξης, μετά από μία σειρά κλιμακούμενων οικονομικών κρίσεων που προκλήθηκαν από την επιβολή διαδοχικών λοκντάουν για την αποφυγή εξάπλωσης της COVID-19, την εφαρμογή διεθνών κυρώσεων σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας, αλλά και φυσικές καταστροφές που έπληξαν τη χώρα.

Αρκετές από τις οικονομικές υποσχέσεις του Κιμ δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν οι αναλυτές, ενώ οι οργανισμοί βοήθειας έχουν προειδοποιήσει για ανεξέλεγκτες ελλείψεις στα τρόφιμα, αλλά και άλλες δυσκολίες.

Σύμφωνα με μία αναφορά του ιστότοπου 38 North, τον προηγούμενο μήνα, ο Κιμ υποστηρίζει την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από έναν τυφώνα σε μία βόρεια επαρχία της χώρας και την ανάδειξή της σε ένα “μοντέλο” κοινωνικής ανάπτυξης, ενώ έχει σημειωθεί μικρή πρόοδος προς την κατεύθυνση αυτή.

Ο αναφερόμενος ιστότοπος παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Βόρεια Κορέα.

Οι ΗΠΑ έχουν κατηγορήσει τον Κίμ για διάθεση πόρων στην υλοποίηση στρατιωτικών προγραμμάτων σε βάρος του λαού της χώρας. Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι η Ρωσία προσέγγισε τη Βόρεια Κορέα για την αγορά πυρομαχικών, παρέχοντας απροσδόκητα μία έκτακτη πηγή εσόδων για την Πιονγκγιάνκ που αναζητεί πηγές οικονομικής ρευστότητας.

Η Ρωσία χαρακτήρισε “ψευδή” την αναφορά των ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ