Βοτανικά ροφήματα στηρίζουν την τοπική οικονομία

Ο Κώστας Παπάζογλου και η Αγγελική Δράκου καλλιεργούν στη Θράκη βιολογικά βότανα και παράγουν βοτανικά ροφήματα. Η οικολογική αντίληψη του Grizo & Prasino, που δημιούργησαν, ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά τους και φέτος πρόσθεσαν στα προτεινόμενα εταιρικά δώρα, κοντά στις γκριζοπράσινες ετικέτες, προϊόντα που παράγονται στον Έβρο, τα οποία οι ίδιοι χαρακτηρίζουν «διαμάντια που τα γνωρίζουμε και θέλουμε να φτάσουν σε κάθε σπίτι».

Σχολιάζουν, μάλιστα, ότι είναι απλά παραγωγοί και δεν έχουν τη δύναμη των γειτόνων τους στον Έβρο. «Εάν ήμασταν στη θέση τους εμείς θα τα είχαμε παρατήσει. Αυτοί, όμως, έχουν πείσμα. Και, ξέρετε, το πείσμα είναι μεταδοτικό», λένε.

Έτσι, μαζί με τα ποικίλα δικά τους προϊόντα, προτείνουν στο Solidari-tea X-Μas Box να συμπεριλαμβάνονται τα εξής: το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο «Konos Olive Hill», το μέλι «Got to bee», το βιολογικό ταχίνι ολικής ψυχρής έκθλιψης «Σάμυθος» και τα κρασιά της Hatzisavva Vineyards. Στη λίστα τους περιλαμβάνονται και άλλα προϊόντα από τον Έβρο και, μάλιστα, προσκαλούν και άλλες εταιρείες να προβούν σε παρόμοιες κινήσεις, για να στηρίξουν παραγωγούς και μεταποιητές που αγωνίζονται να «γεννήσουν» ποιοτική τροφή μέσα από τις στάχτες 1 εκατομμυρίου στρεμμάτων.