Βουλγαρία: Σχεδόν 50 εταιρίες μετέχουν στη Διεθνή Έκθεση Γεωργίας στο Ντόμπριτς

Σχεδόν 50 εταιρίες από τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Ουκρανία και τη Σερβία λαμβάνουν μέρος στην 30η διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης “Γεωργία και όλα σχετικά με αυτήν” που εγκαινιάστηκε σήμερα στο Ντόμπριτς της βορειοανατολικής Βουλγαρίας.

Η γεωργία στη Βουλγαρία και παγκοσμίως αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις, δήλωσε ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός Γεωργίας Γκεόργκι Σαμπέφ κατά την έναρξη του αγροτικού φόρουμ. Πρόσθεσε ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις με την παρουσία αγροτών, ερευνητών και εμπόρων, είναι εξαιρετικά σημαντικές για την έρευνα και την εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα του αγροτικού τομέα. Ο Σαμπέφ επισήμανε ότι το υπουργείο Γεωργίας υποστηρίζει τις αγροτικές και γεωργικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση των προκλήσεων.

Η εκδήλωση, που διοργανώνεται από την εταιρία “Dobrich Fair”, προσφέρει στους επισκέπτες μεγάλου και μικρού μεγέθους γεωργικά μηχανήματα, εξοπλισμό και κτηνοτροφικά μηχανήματα, οχήματα, γεωργικά drones, βιολογικά λιπάσματα, φυτοπροστατευτικά προϊόντα και άλλα. Το Αγροτικό Ινστιτούτο Ντόμπρουτζα (DAI) παρουσιάζει τις πιο πρόσφατες ποικιλίες του και υβρίδιά του. Ο διευθυντής του DAI ‘Ιλια ‘Ιλιεφ δήλωσε ότι την ερχόμενη χρονιά το ινστιτούτο θα καταθέσει αίτηση για την καταχώριση εμπορικού σήματος γεωγραφικής προέλευσης για τα φασόλια της Ντόμπρουτζα και ο υπουργός Σαμπέφ υποσχέθηκε ότι η πρωτοβουλία θα υποστηριχθεί από το υπουργείο Γεωργίας.

Το διεθνές αγροτικό φόρουμ συνοδεύει πρόγραμμα που περιλαμβάνει μια έκθεση με τίτλο “The Way of Bread”, η οποία παρουσιάζει περισσότερα από 100 αντικείμενα από την καθημερινή ζωή στην περιοχή της Ντόμπρουτζα, τον αποκαλούμενο “σιτοβολώνα της Βουλγαρίας”, από τη σπορά των σιτηρών μέχρι το ζύμωμα του ψωμιού. Το πρόγραμμα της διεθνούς έκθεσης περιλαμβάνει επίσης συνέδριο για τις γεωργικές πρακτικές που είναι επωφελείς για το κλίμα και το περιβάλλον.

Η Διεθνής ‘Εκθεση Γεωργίας θα διαρκέσει έως τις 3 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ