Βουλγαρία: Ο υπουργός Γεωργίας λέει ότι ο αριθμός των ντόπιων και ξένων κυνηγών στη χώρα κατέγραψε αύξηση 5% το 2023

08/04/2024
1' διάβασμα
voulgaria-o-ypourgos-georgias-leei-oti-o-arithmos-ton-ntopion-kai-xenon-kynigon-sti-chora-kategrapse-afxisi-5-to-2023-270583

Ο υπουργός Γεωργίας και Τροφίμων Κίριλ Βάτεφ δήλωσε ότι ο αριθμός των ντόπιων και ξένων κυνηγών, που συμμετέχουν στον οργανωμένο κυνηγετικό τουρισμό στη Βουλγαρία, αυξήθηκε κατά 5% το 2023 και παρήγαγε έσοδα ύψους σχεδόν 8,5 εκατομμυρίων λεβ. Ο Βάτεφ εγκαινίασε την 28η Έκθεση για τη Φύση, το Κυνήγι, το Ψάρεμα και την Ανθοκομική Έκθεση, οι οποίες θα διεξαχθούν έως την 7η Απριλίου στο Εκθεσιακό Κέντρο του Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη).

Ο Βάτεφ επικαλέστηκε μια ανάλυση που δείχνει ότι το 2023 όλες οι κυνηγετικές φάρμες κατέγραψαν σταθερούς πληθυσμούς θηραμάτων. Η Βουλγαρία παραμένει ηγετική δύναμη στα υψηλής ποιότητας κυνηγετικά τρόπαια, προάγοντας τον τουρισμό και συνεισφέροντας στην οικονομική ανάπτυξη.

Η έκθεση αποτελεί ένα σημαντικό και ελκυστικό φόρουμ όπου αναδεικνύονται οι τελευταίες καινοτόμες λύσεις για την προστασία και τη συνετή και υπεύθυνη χρήση των εθνικών φυσικών πόρων, υπογράμμισε ο υπουργός Γεωργίας.

Η έκθεση για τη Φύση, το Κυνήγι και το Ψάρεμα συνιστά μια ευκαιρία για τους ειδικούς στη δασοκομία, τη θήρευση και την αλιεία από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να συζητήσουν σημαντικά θέματα, να ανταλλάξουν απόψεις και να μοιραστούν καλύτερες πρακτικές, τόνισε ο Βάτεφ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΓΡΑΦΕΙ: