Στη Βουλή το νέο πλαίσιο για τους στάβλους, απλοποιείται η αδειοδότηση για τα πρόχειρα καταλύματα

Κατατέθηκε χθες (15/11) στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη διευκόλυνση και τον εκσυγχρονισμό της ίδρυσης και λειτουργίας κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, το οποίο τροποποιεί το  προϋπάρχουν πλαίσιο, φέρνοντας μια σειρά από απλουστεύσεις για ευκολότερη εξασφάλιση άδειας των στάβλων.

Το νομοθετικό κείμενο περιλαμβάνει διατάξεις που καταργούν ορισμένα από τα δικαιολογητικά που απαιτούνταν για τη χορήγηση έγκρισης ίδρυσης και την υποβολή της γνωστοποίησης λειτουργίας των υφιστάμενων σταβλικών εγκαταστάσεων. Επιπλέον, το άρθρο 3 τροποποιεί το ισχύον πλαίσιο για τα πρόχειρα καταλύματα, καθιστώντας πιο απλή την αδειοδότησή τους, ρύθμιση που αποτελούσε πάγιο αίτημα των κτηνοτρόφων.

Παράταση για προκαταβολές ΕΛΓΑ και βοσκήσιμες γαίες

Ενδιαφέρον έχουν τα άρθρα που αναφέρονται σε άλλα θέματα του ΥΠΑΑΤ. Ένα από αυτά είναι η παράταση της δυνατότητας χορήγησης των προκαταβολών από τον ΕΛΓΑ έως τον Δεκέμβριο του 2021, για τις ζημιές από τους παγετούς της Άνοιξης του 2021. Επιπλέον δίνεται ακόμα μια παράταση για την εκπόνηση, υποβολή και έγκριση των διαχειριστικών σχεδίων των βοσκήσιμων γαιών.

Διαβάστε εδώ το νομοσχέδιο

Διαβάστε ΕΔΩ σχετικό Δελτίο Τύπου του ΥΠΑΑΤ