Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε επιχορήγηση 1,8 δισεκατομμυρίων λιρών για το σύστημα Δημόσιας Υγείας της Βρετανίας, επιδιώκοντας να ανταποκριθεί στις υποσχέσεις του για το Brexit. Ο Τζόνσον, ηγέτης της εκστρατείας «Leave» στο δημοψήφισμα του 2016, συνδέεται εδώ και πολύ καιρό με μια υπόσχεση, την οποία «κόλλησε» πάνω σε ένα λεωφορείο τότε, ότι η Βρετανία θα μπορούσε να επενδύσει 350 εκατομμύρια λίρες την εβδομάδα στην Εθνική Υπηρεσία Υγείας (NHS), εάν αποχωρούσε από την ΕΕ.

Αυτή η πράξη λαμβάνει έντονη κριτική από τους επικριτές του εδώ και καιρό ως αποκύημα της φαντασίας, αλλά η ταχεία προσπάθειά του να προωθήσει έργα υποδομής έχει ως στόχο να προσφέρει στους ανθρώπους μια γεύση από αυτά που ο ίδιος βλέπει ως τα οφέλη του Brexit.

Ωστόσο, εισάγοντας ένα ράλι δαπανών για την υγεία, την εκπαίδευση και την αστυνόμευση μετά από χρόνια οικονομικής λιτότητας, ο Τζόνσον τροφοδοτεί τις προσδοκίες για πρόωρες εκλογές, κάτι που η ομάδα του λέει ότι δεν θα συμβεί προτού η Βρετανία εγκαταλείψει την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου, με ή χωρίς συμφωνία.