Οι Βρετανοί δείχνουν τον δρόμο στην παραγωγή γάλακτος

Οι ανάγκες του πλανήτη θα καλύπτονταν από το 27% των αγελάδων, αν είχαν τη βρετανική παραγωγικότητα

Πληροφορίες από πρώτο χέρι έλαβαν περισσότεροι από 300 δάσκαλοι στη Μ. Βρετανία από παραγωγούς του αγροτικού τομέα σχετικά με την προέλευση των τροφίμων. Τα άτυπα σεμινάρια έλαβαν χώρα σε τέσσερα περιφερειακά συνέδρια που διοργανώθηκαν νωρίτερα τη φετινή χρονιά από το British Nutrition Foundation σε συνεργασία με το Συμβούλιο για την Ανάπτυξη της Γεωργίας και των Κηπευτικών του Ηνωμένου Βασιλείου (AHDB).

Οι αγρότες σκιαγράφησαν τις αποτελεσματικές και περιβαλλοντικά επωφελείς πρακτικές που ακολουθούνται στη Μ. Βρετανία, όπως το πώς τα λιβάδια μπορούν να δεσμεύσουν περισσότερο άνθρακα από τα δέντρα, να τροφοδοτήσουν τον πληθυσμό και να προσφέρουν σημαντικά οφέλη στην οικονομία της χώρας.

Οι δάσκαλοι πληροφορήθηκαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ότι εάν οι συνολικά 278 εκατομμύρια αγελάδες γαλακτοπαραγωγής παγκοσμίως ήταν εξίσου αποδοτικές με τις αγελάδες του Ηνωμένου Βασιλείου, θα χρειαζόμασταν μόλις 76 εκατομμύρια από αυτές (σ.σ. δηλαδή το 27,34%) για να παράγουμε ισάξια ποσότητα γάλακτος. Επιπλέον, το βοδινό κρέας που παράγεται στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει το μισό αποτύπωμα άνθρακα από τον παγκόσμιο μέσο όρο.

Οι πρώτες εντυπώσεις από τους δασκάλους ήταν θετικές, καθώς είχαν μια ευχάριστη και διαφωτιστική ημέρα, με το 99,1% από αυτούς να συμφωνεί ότι έλαβε «τροφή για σκέψη» και το 77% να είναι πιθανό να αλλάξει τις πρακτικές διδασκαλίας του.