Ελλη Τσιφόρου: Η ΚΑΠ να παραμείνει Κοινή και να επιτρέπει στους παραγωγούς να διασφαλίζουν το εισόδημά τους

Συμμετοχή Υπεύθυνης Γραφείου Βρυξελλών της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ σε τηλεοπτική συζήτηση με θέμα τη μελλοντική ΚΑΠ στο πλαίσιο της μεγαλύτερης αγροτικής έκθεσης της Γαλλίας

-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Σε τηλεοπτική συζήτηση με θέμα «Μία γεωργία που καινοτομεί και επενδύει :  προτεραιότητα για την ΚΑΠ;» συμμετείχε η υπεύθυνη του Γραφείου Βρυξελλών της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ κ. Έλλη Τσιφόρου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης της μεγαλύτερης αγροτικής έκθεσης της Γαλλίας Salon de l’Agriculture (24/02-04/03).

Η τηλεοπτική συζήτηση διοργανώθηκε από τον γαλλικό ασφαλιστικό όμιλο Groupama σε συνεργασία με την ευρωπαϊκή δεξαμενή σκέψης Farm Europe, της οποίας η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ είναι μέλος, και αποτελεί μέρος σειράς εκπομπών αφιερωμένων στο μέλλον του ευρωπαϊκού γεωργικού τομέα και της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ).

-Διαφήμιση-
Corteva agriculture

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην τηλεοπτική συζήτηση, η κα Τσιφόρου παρουσίασε την φιλοσοφία των συνεργειών και της καινοτομίας που βρίσκεται στον πυρήνα του εγχειρήματος της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, εστιάζοντας στην εθνικής εμβέλειας προσπάθεια που καταβάλει για τη στήριξη των Ελλήνων αγροτών και συνεταιρισμών στην επιτυχή μετάβασή τους στην ψηφιακή εποχή.

‘Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε : «Μετά από 2 χρόνια επιτυχημένης εφαρμογής του προγράμματος ευφυούς γεωργίας, έχουμε την απτή απόδειξη ότι με την ψηφιακή γεωργία ο αγρότης γίνεται πιο ανταγωνιστικός, καθώς μειώνει σημαντικά το κόστος και αυξάνει την παραγωγικότητα, ενώ ταυτόχρονα συμβάλει θετικά στην προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση και καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής».

Επιπλέον, τόνισε ότι «οι μεγάλες προκλήσεις της εποχής απαιτούν να δουλέψουμε όλοι μαζί στην ΕΕ, στο πλαίσιο μίας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής που πρέπει να παραμείνει Κοινή και που θα επιτρέπει στους παραγωγούς να διασφαλίζουν το εισόδημά τους, να επενδύουν και να σχεδιάζουν μακροπρόθεσμα αλλά και να εργάζονται από κοινού για τους μεγάλους οριζόντιους στόχους της περιβαλλοντικής προστασίας και της αντιμετώπισης και καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής. Η ψηφιακή γεωργία είναι καταλύτης σε  αυτή την προσπάθεια».

Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης οι κ.κ. Franck Garnier, Πρόεδρος της Bayer Γαλλίας, Jean-Baptiste Moreau, βουλευτής του κόμματος En Marche και στενός συνεργάτης του Προέδρου Macron, ο Jean-Marc Bournigal, Πρόεδρος της εθνικής γαλλικής οργάνωσης που εκπροσωπεί τους παραγωγούς σιτηρών και ο Luc Vernet, συνιδρυτής της ευρωπαϊκής δεξαμενής σκέψης Farm Europe.

-Διαφήμιση-
συνεδριο αγροτεχνολογιας