Η Έλλη Τσιφόρου νέα Γενική Γραμματέας των COPA – COGECA

Θα αγωνιστεί από την πρώτη γραμμή για την προάσπιση των συμφερόντων των Ευρωπαίων αγροτών και των ευρωπαϊκών συνεταιρισμών
27/06/2024
1' διάβασμα
i-elli-tsiforou-nea-geniki-grammateas-ton-copa-cogeca-324840
Μια μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα! Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, κα Έλλη Τσιφόρου, διορίστηκε νέα Γενική Γραμματέας των ευρωπαϊκών οργανώσεων COPA (Επιτροπή Επαγγελματικών Αγροτικών Οργανώσεων) και COGECA (Γενική Συνομοσπονδία Αγροτικών Συνεταιρισμών), διαδεχόμενη τον απερχόμενο Φινλανδό Pekka Pesonen.
 
 
H Έλλη Τσιφόρου ανάμεσα στην Christiane Lambert, Πρόεδρο της COPA και τον Lennart Nilsson, Πρόεδρο της COGECA

Η επιλογή της κυρίας Τσιφόρου έγινε σε συνέχεια μίας μακράς και ανταγωνιστικής διαδικασίας πρόσληψης και επικυρώθηκε ομόφωνα από τα ανώτατα πολιτικά όργανα των COPA – COGECA νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη γυναίκα και πρώτη Ελληνίδα που αναλαμβάνει τα ηνία της Γενικής Γραμματείας των ιστορικών αυτών οργανώσεων από την ίδρυσή τους τη δεκαετία του ’50.
Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Ύπαιθρος Χώρα» που θα κυκλοφορήσει αύριο, Παρασκευή 28 Ιουνίου και στο Ypaithros.gr.