Η CEUCO τιμά την υπουργό τουρισμού με ειδικό βραβείο στο 16ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονόμιας και Οίνου

Η CEUCO τιμά την υπουργό τουρισμού με ειδικό βραβείο στο 16ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονόμιας και Οίνου
-Διαφήμιση-

Το 16Ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο είναι η μεγάλη ετήσια εκδήλωση της CEUCO (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας – Conseil Europeen des Confreries Oenogastronomiques) το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018.

Κάθε χρόνο στο συνέδριο η Ceuco απονέμει ειδικά βραβεία τα ”Aurum of Honor 2018”σε εταιρίες και ανθρώπους του Τουρισμού, της Γαστρονομίας και του Οίνου.

Η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά άνοιξε το 16ο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας CEUCO και παρέλαβε δύο Ειδικά βραβεία από τον πρόεδρο της Ceuco κ. Carlos Martin Cosme για το έργο της Ελλάδας στην προώθηση του τουρισμού και της γαστρονομίας στην Ευρώπη.

Η Υπουργός Τουρισμού στην ομιλία της επισήμανε το έργο του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ για την περαιτέρω ανάπτυξη στην Ελλάδα και προώθηση στο εξωτερικό της γαστρονομίας, του οινικού τουρισμού, του αγροτουρισμού και της αγροδιατροφής.

Στηρίζει κάθε πρωτοβουλία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, που προβάλλει τον πολιτισμό και την πολιτιστική κληρονομιά, και εμπλουτίζει το τουριστικό προϊόν με επίκεντρο τις αυθεντικές εμπειρίες διακοπών που απολαμβάνουν οι επισκέπτες σε κάθε προορισμό.

Εξήρε το θεσμό του CEUCO και τόνισε τη σημασία να υπάρχει στενή συνεργασία, ανταλλαγή καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας και κοινές προσπάθειες στην ανάδειξη και προώθηση του γαστρονομικού πλούτου της Ευρώπης, που αποτελεί όπως ο τουρισμός και ο πολιτισμός, γέφυρα που ενώνει τους λαούς και δημιουργεί αναπτυξιακά οφέλη για τις οικονομίες και τις τοπικές κοινωνίες.

-Διαφήμιση-