Δείτε Live τις ανακοινώσεις για τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης

Στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, πραγματοποιούνται σε λίγα λεπτά ανακοινώσεις για τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα βασικά στοιχεία του ανασχηματισμού είναι, μετακινήσεις πρωτοκλασάτων υπουργών, αναβάθμιση στελεχών που βρίσκονται ήδη στο υπουργικό σχήμα και ανανέωση με μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ.
Ο βασικός στόχος των αλλαγών είναι ένας. Η μεταρρυθμιστική ταυτότητα της νέας κυβέρνησης με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να θέλει να προχωρήσει στην ενίσχυση και την «ανανέωση» του κυβερνητικού σχήματος.

Σύμφωνα με τις πρώτες δημοσιογραφικές πληροφορίες από τις θέσεις τους δεν αναμένεται να μετακινηθούν οι Νίκος Δένδιας από το υπουργείο Εξωτερικών, Βασίλης Κικίλιας από το υπουργείο Υγείας, Χρήστος Σταϊκούρας, από το υπουργείο Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Κώστας Καραμανλής από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και Γιάννης Πλακιωτάκης από το Ναυτιλίας. Στη θέση του παραμένει και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Είναι κοινό μυστικό ότι οι ανασχηματισμοί δεν προαναγγέλλονται. Ωστόσο, πάντα προηγείται ένα μικρό διάστημα, στη διάρκεια του οποίου υπάρχουν ενδείξεις που σηματοδοτούν τις επικείμενες αλλαγές.

Νέα χρονιά, νέο ξεκίνημα», είπε ο Στέλιος Πέτσας, σε ερώτηση για πιθανό ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ξεκαθαρίζοντας πως ο ανασχηματισμός είναι απόφαση και προνόμιο του πρωθυπουργού και συμβαίνει όταν εκείνος το κρίνει σκόπιμο.

Πηγή: ert.gr

O Σπήλιος Λιβανός νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων