Δεν παρεκκλίνει από τον επενδυτικό σχεδιασμό της η Πίνδος

Κανονικά υλοποιείται το επενδυτικό πρόγραμμα συνολικού ύψους 25 εκατ. ευρώ που έχει προγραμματίσει για το 2019-2023 ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «Πίνδος», όπως τονίζει στην «ΥΧ» ο Λάζαρος Τσακανίκας, γενικός διευθυντής της επιχείρησης.

Μέχρι τα Χριστούγεννα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η καινούργια μονάδα που αφορά την επεξεργασία του κοτόπουλου με την παρασκευή ψημένων προϊόντων από κρέας κοτόπουλου, ύψους 7,5 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά τη μονάδα παραγωγής ζωοτροφών μέσα στον επόμενο μήνα σχεδιάζεται, σύμφωνα με τον κ. Τσακανίκα, να ξεκινήσει η κατασκευή της εφόσον ήδη είναι έτοιμα τα σχέδια και οι άδειες. Πρόκειται για επένδυση που έχει κοστολογηθεί στα 7,5 εκατομμύρια ευρώ

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να προχωρήσει και το έργο που αφορά την αύξηση της δυναμικότητας στο πτηνοσφαγείο, έτσι ώστε η επένδυση να έχει ολοκληρωθεί, σύμφωνα με τον σχεδιασμό εντός του επόμενου ενάμιση χρόνου.

Όπως εξηγεί στην «ΥΧ» ο κ. Τσακανίκας, παρά τη δύσκολη συγκυρία εξαιρετικά είναι τα αποτελέσματα για τη νέα σειρά συσκευασμένων προϊόντων που βγήκαν στην αγορά τον προηγούμενο Ιούνιο. Σε όλα τα προϊόντα του συνεταιρισμού πάνω στη συσκευασία αναγράφεται το όνομα του παραγωγού και το χωριό των Ιωαννίνων από όπου προέρχεται το κοτόπουλο. «Πρόκειται για ένα σύστημα πλήρους ιχνηλασιμότητας για το οποίο έχει γίνει πολλή δουλειά», τονίζει ο κ. Τσακανίκας. 

Η Πίνδος σχεδιάζει, επίσης, την υλοποίηση μονάδας επεξεργασίας αποβλήτων πτηνοτροφείων, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της έκδοσης αδειών, ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μικρότερη επένδυση σε σχέση με τα προηγούμενα σχέδια.