Με διαδραστικές εκδηλώσεις τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα της Μέλισσας ο Συνεταιρισμός «Apis Era»

Η διοργάνωση έλαβε χώρα στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας

Πλήθος κόσμου αγκάλιασε τις δραστηριότητες που διοργάνωσε στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ στη Λάρισα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας, ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Θεσσαλίας «Apis Era». Στόχος των δράσεων ήταν η ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σπουδαιότητα των μελισσών και τη συμβολή τους στο περιβάλλον και την ανθρώπινη διατροφή.

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ παρακολούθησαν τη διαδικασία επιθεώρησης σε κυψέλη παρατήρησης και δοκίμασαν ποικιλίες μελιού από την περιοχή. Κι όλα αυτά στο πάρκο Αλκαζάρ, μέσα σε ένα ωραίο περιβάλλον, κατάλληλο και για τις μέλισσες.

Αγώνες δρόμου, παιδικές δραστηριότητες και παιχνίδια, όλα σχετικά με τη μέλισσα, από το ΚΔΑΠ «Η Κιβωτός της Σοφίας», παρουσίαση του comic με τίτλο «Οι ιστορίες του Μελίανδρου και της Ντέμπι» που δημιουργήθηκε για την Ημέρα της Μέλισσας από τις «Εκδόσεις του Κάμπου», σε συνεργασία με την Apis Era, Stand up comedy, ζωντανή μουσική σε ρυθμούς πανηγυριού ήταν μερικές από τις πολλές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στο φεστιβάλ.

Συνεχής προσπάθεια

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος του «Apis Era», Ιωάννης Σένκο, «ο νεοσύστατος συνεταιρισμός μας πιστεύει πως ένα κλαδί μπορεί να το σπάσει ο καθένας, ενώ τα πολλά όχι. Γνωρίζουμε ότι ο κόσμος θέλει να γνωρίσει τη μέλισσα, σε μια περίοδο που η Θεσσαλία πέρασε και περνάει πολύ δύσκολα όλη αυτήν την περίοδο μετά τις καταστροφικές πλημμύρες.

Θα χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα και αρκετή προσπάθεια για να επανέλθουμε σε φυσιολογικά επίπεδα. Χρειάζεται να δείξουμε μεγάλη προσοχή στο θέμα των επικονιάσεων, αλλά και της ανάδειξης των ελληνικών μελιών. Γι’ αυτόν τον λόγο γίνονται τέτοιου είδους εκδηλώσεις».

Καταλήγοντας, ο κ. Σένκο σημείωσε πως η Ελλάδα ποιοτικά είναι πολύ ανώτερη εν συγκρίσει με άλλες χώρες. «Χρειάζεται όμως μεγάλη προσπάθεια να αναδειχθεί η ποιότητα του θεσσαλικού μελιού. Έχουμε, για παράδειγμα, το μέλι της ρίγανης, της βελανιδιάς, χρόνο με τον χρόνο όλο και καλύτερο. Εμείς πρέπει να το αναδείξουμε», υπογράμμισε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις εκδηλώσεις παρέστη και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, ο οποίος βραβεύτηκε μαζί με τους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες, Δημήτρη Τσέτσιλα και Σωτήρη Σουλούκο, για τη διαρκή στήριξη της περιφέρειας στον κλάδο της μελισσοκομίας.