Διάκριση της British American Tobacco Hellas για το εργασιακό περιβάλλον

Διάκριση της British American Tobacco Hellas για το εργασιακό περιβάλλον
-Διαφήμιση-

Νέες επενδύσεις 150 εκατ. ευρώ στην ελληνική οικονομία και οφέλη για τους εργαζομένους της με 4 εκατ. ευρώ σε παροχές έφερε η απόφαση της British American Tobacco Hellas να διαθέσει στην Ελλάδα ολόκληρη την γκάμα των προϊόντων δυνητικά μειωμένου κινδύνου, όπως το θερμαινόμενο προϊόν καπνού Glo και το προϊόν ατμίσματος Vype.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η επιλογή της εταιρείας να επενδύσει στην Ελλάδα έχει ήδη δημιουργήσει 100 νέες θέσεις εργασίας, γεγονός που καταδεικνύει και τη δέσμευσή της για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού της και για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας.

Συγκεκριμένα, ο όμιλος επενδύει τα τελευταία δύο χρόνια περίπου 4 εκατ. ευρώ σε μπόνους και άλλες παροχές προς τους εργαζομένους, όπως ιδιωτικά συνταξιοδοτικά προγράμματα, προγράμματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, καθώς και πλήθος άλλων παροχών και επιβραβεύσεων. Σημειώνεται ότι το 2018, συνολικά, το 21% των εργαζομένων πήρε προαγωγή, με το 65% να είναι γυναίκες.

Η British American Tobacco Hellas έχει, επίσης, αναλάβει πρωτοβουλίες για τη συμβολή στην απασχόληση, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουν η δημιουργία του 1ου Job Center για την απασχόληση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, καθώς και το Global Graduate Programme στην Ελλάδα, που συγκέντρωσε, μέσα σε λίγες μέρες, περίπου 300 συμμετοχές από νέους αποφοίτους.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι εξελίξεις αυτές οδήγησαν την εταιρεία στην κατάκτηση της 1ης θέσης στο θεσμό του Great Place to Work, στην κατηγορία των κορυφαίων επιχειρήσεων που απασχολούν από 50 έως 250 εργαζομένους (Best Workplaces 2019).

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της British American Tobacco για Ελλάδα, Μάλτα, Κύπρο και Ισραήλ, Θάνος Αυγερινός, στο πλαίσιο ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε εχθές: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι οι επενδύσεις και τα μεγάλα οφέλη που έχει φέρει η είσοδος των προϊόντων επόμενης γενιάς Glo και Vype του oμίλου στην Ελλάδα αναγνωρίζονται και από τους εργαζόμενους της εταιρίας που την ανέδειξαν στην κορυφή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-Διαφήμιση-