Διάκριση προϊόντων μικρών παραγωγών στον διαγωνισμό Athens Fine Food Awards by ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2021

Ολοκληρώθηκε πρόσφατα η διαδικασία αξιολόγησης των προϊόντων μικρών παραγωγών στο πλαίσιο του διαγωνισμού Athens Fine Food Awards by ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2021 με την ανάδειξη των νικητών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα Athens Fine Food Awards by ΕΞΠΟΤΡΟΦ έθεσαν ένα ξεκάθαρο πλαίσιο αξιολόγησης της ποιότητας και της γεύσης των τροφίμων που παράγονται στην Ελλάδα από μικρούς παραγωγούς. Η διαδικασία της «τυφλής γευσιγνωσίας» και η έμπειρη επιτροπή αξιολόγησης εξέφρασε ήδη από την πρώτη χρονιά τον ισχυρό χαρακτήρα της και έθεσε ψηλά τον πήχη της εγκυρότητας του θεσμού. Επαγγελματίες της εστίασης υψηλού επιπέδου με μεγάλη εμπειρία, sommelier, βραβευμένοι σεφ με αστέρια Michelin, αλλά και σημαντικοί chef που υπηρετούν τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα, αναζητώντας συνεχώς ποιοτικές πρώτες ύλες, ήταν μεταξύ των κριτών. Επιπλέον, επαγγελματίες σχεδιαστές οπτικής επικοινωνίας με πληθώρα διακρίσεων και σημαντικά έργα στον τομέα του τροφίμου, τίμησαν με την παρουσία τους τη διαδικασία αξιολόγησης.

Περισσότερα από 200 προϊόντα μικρών Ελλήνων παραγωγών αξιολογήθηκαν και 74 από αυτά έλαβαν διάκριση με ένα, δύο ή τρία αστέρια ποιότητας για το έτος 2021. Από αυτά, 25 προϊόντα κέρδισαν τα μεγάλα βραβεία στις κατηγορίες του ξηρού τροφίμου, του νωπού τροφίμου, των ποτών, του ελαιολάδου, της καινοτομίας, του πρωτοεμφανιζόμενου προϊόντος, του βιολογικού τροφίμου και της συσκευασίας, ενώ το μεγάλο βραβείο AFFA για το 2021 κατέκτησε η μπίρα AMMOUSA από την Πάτρα που συγκέντρωσε τη μεγαλύτερη βαθμολογία με 19,61/20. Παράλληλα, απονεμήθηκε το τιμητικό βραβείο AFFA για το 2021 στην Δρ. Σταυρούλα Κουράκου Δραγώνα για το έργο και τη συνολική προσφορά της στην ανάδειξη του ντόπιου κρασιού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ