Διαμαρτυρία των μηλοπαραγωγών της Αγιάς στον ΕΛΓΑ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ «DANIEL» ΚΑΙ ΠΑΓΕΤΟ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον ΕΛΓΑ Λάρισας, όπου έριξαν συμβολικά μήλα και κάστανα στην είσοδο, πραγματοποίησαν σήμερα μηλοπαραγωγοί της Αγιάς, ενώ στην είσοδο του Υποκαταστήματος σήκωσαν πανό με τίτλο «Με τους αγώνες μας ανατρέπουμε πολιτικές που μας ξεκληρίζουν».

Οι δενδροκαλλιεργητές δεν έχουν λάβει ούτε καν προκαταβολή της αποζημίωσης για τις ζημιές που υπέστησαν τον περασμένο Σεπτέμβρη από τον «Daniel», ενώ οι συνάδελφοί τους από τη γειτονική Μαγνησία έλαβαν προκαταβολή αποζημίωσης. Αντιπροσωπεία των αγροτών συναντήθηκε με τον Διευθυντή του ΕΛΓΑ Σπύρο Σπυρόπουλο.

Όπως κατήγγειλαν σε δηλώσεις τους «η διοίκηση του ΕΛΓΑ απέφυγε να τους συναντήσει, αφήνοντας να αιωρείται πως δεν τεκμηριώνεται η ζημιά. Για τον παγετό του περσινού Μαρτίου ακόμα περιμένουν να βγουν τα πορίσματα για να αποζημιωθούν για τις καταστροφές σε κεράσια, αμύγδαλα, δαμάσκηνα και ροδάκινα».

Αναλυτικότερα ο αντιδήμαρχος Αγιάς Βασίλης Σμυρλής κατήγγειλε την παρουσία των ΜΑΤ στο χώρο, σημειώνοντας πως «δεν είμαστε τρομοκράτες, αλλά αγρότες που παλεύουμε για την επιβίωση μας. Δεν μας απάντησαν σε κανένα ερώτημα μας. Συνεχίζουμε να είμαστε στον δρόμο μέχρι να δικαιωθούμε».

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μελιβοίας Βαγγέλης Κρανιώτης μίλησε για την άνιση μεταχείριση των Λαρισαίων παραγωγών σε σχέση με εκείνους της Μαγνησίας, ενώ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κισσάβου Γιώργος Ζέικος δήλωσε πως «είμαστε απογοητευμένοι, καθώς τα χωράφια μας είναι μη προσβάσιμα και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ προχωρά σε προκλητικές δηλώσεις ότι η Αγιά ζητάει χρήματα. Αυτό το καταγγέλλουμε και είμαστε όλοι μαζί για να υποστηρίξουμε το δίκαιο αίτημα».

Την Κυριακή οι αγρότες της Αγιάς θα συμμετέχουν στον εορτασμό εξέγερσης του Κιλελέρ και τη Δευτέρα 11 Μαρτίου διοργανώνουν κινητοποίηση στην πόλη τους στις 11 π.μ. όταν θα είναι σε εξέλιξη η συνάντηση στην Αθήνα του πρωθυπουργού με τους αγρότες της Θεσσαλίας.