Αυτό το άρθρο είναι 14 μηνών

Διαψεύστηκαν οι δεσμεύσεις Γεωργαντά για τις Πύλες ΟΣΔΕ

Όλο το παρασκήνιο των... χαμένων προσδοκιών για τις εφαρμοστικές της ΚΑΠ
30/04/2023
2' διάβασμα
diapsefstikan-oi-desmefseis-georganta-gia-tis-pyles-osde-283431

Παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο, η Ελλάδα προσήλθε στο Συμβούλιο των υπουργών Γεωργίας την Τρίτη 25 Απριλίου, χωρίς η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ να έχει υπογράψει τις εφαρμοστικές της νέας ΚΑΠ. Με τη δικαιολογία ότι η διαδικασία των υπογραφών… κάπου κόλλησε, η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ επανέρχεται, αυτήν τη φορά για να καθησυχάσει τους παραγωγούς, σημειώνοντας για άλλη μία φορά ότι «είναι θέμα χρόνου η υπογραφή τους». Αυτό τουλάχιστον επανέλαβε στην «ΥΧ» ανώτατο στέλεχος της Πλατείας Βάθη, καθώς, όπως διαβεβαιώνει, «υπουργοί, υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς είναι καθ’ όλα έτοιμοι».

Χάθηκε ο Απρίλιος

Σε στάση αναμονής παραμένει, λοιπόν, ο ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς οι Πύλες του ΟΣΔΕ 2023 δεν δύναται να ανοίξουν εάν δεν ενσωματωθεί η ΚΑΠ στην εθνική νομοθεσία και υπογραφούν οι απαραίτητες αποφάσεις και εγκύκλιοι.

gaia-sense

Βέβαια, δεν έχουν ολοκληρωθεί ούτε οι έλεγχοι του συστήματος εφαρμογής που θα στηρίξει το όλο εγχείρημα, αφού, όπως μεταφέρει στην «ΥΧ» στέλεχος του ΟΠΕΚΕΠΕ, η διατύπωση των παρατηρήσεων βαίνει τώρα προς ολοκλήρωση, ενώ πρέπει να ακολουθήσει και το τελικό δοκιμαστικό τεστ από τις υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ, ώστε να εξακριβωθεί η πλήρης και αποτελεσματική λειτουργία της εφαρμογής.

Σε κάθε περίπτωση, η δέσμευση του υπουργού Γ. Γεωργαντά για ενεργοποίηση του ΟΣΔΕ 2023 στα τέλη Απριλίου έχει διαψευστεί… και με κρότο.

Η διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών την 21η Μαΐου αποτελεί και τη μόνη δικλείδα ασφαλείας για τους παραγωγούς, καθώς όπως έχει επισημάνει ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα η «ΥΧ», οι εκλογές είναι εκείνες που ουσιαστικά πιέζουν την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ να ενεργοποιήσει τις Πύλες.