Διάρρηξη σε τρία καΐκια στο λιμάνι των Αβδήρων

Διάρρηξη σε τρία καΐκια στο λιμάνι των Αβδήρων

Βρήκαν τις κλειδαριές παραβιασμένες και σύνεργα της δουλειάς τους κλεμμένα, οι αλιείς των Αβδήρων που δένουν τα καΐκια τους στο λιμάνι της Σκάλας Αβδήρων το πρωί του Σαββάτου, γεγονός που τους προκάλεσε αγανάκτηση και ανησυχία γιατί η ιστορία και πάλι επαναλαμβάνεται μετά από αρκετό καιρό!

Βρήκαν τις κλειδαριές σπασμένες και τα σύνεργα της δουλειάς τους κλεμμένα

Όπως μας καταγγέλλει ο πρόεδρος των Αλιέων των Αβδήρων κ. Κώστας Τσολάκης άγνωστοι δράστες το βράδυ της Παρασκευής παραβίασαν τις κλειδαριές από 3 καΐκια (μαζί και το δικό του) που είναι δεμένα στο λιμάνι και σύμφωνα με την καταμέτρηση που έκαναν του έχουν κλέψει βεγγαλικά και καπνογόνα που χρειάζονται για το ψάρεμα , καθώς επίσης και είδη αλιείας και ένα ψαροντούφεκο ενώ επίσης αφαίρεσαν τα καπάκα από τα πλαστικά μπιτόνια που έχουν για σημαδούρες!

Όπως μας αναφέρει ο κ. Τσολάκης: « Δεν είναι η πρώτη φορά που τα καΐκια μας γίνονται στόχος διάρρηξης. Ιδιαίτερα παλαιότερα που δεν είχε φωτισμό ήταν συχνότερο το φαινόμενο. Απλά τελευταία είχαμε ησυχάσει αλλά μάλλον άλλη άποψη είχαν οι δράστες. Εντύπωση μας προκαλεί το γεγονός ότι πήραν τα βεγγαλικά και τα καπνογόνα και τα καπάκια από τα μπιτόνια».

Και μπορεί μεν η «λεία» τους να μην είναι μεγάλη ωστόσο για τους ψαράδες είναι τα σύνεργα της δουλειά τους, που απ’ αυτή βγάζουν το ψωμί τους!

Αυτοψία από το Λιμεναρχείο Λάγος και την Αστυνομία

Μόλις αντιλήφθηκαν την διάρρηξη οι ψαράδες ειδοποίησαν το Λιμενικό και την Αστυνομία. Επί τόπου κατέφτασε ο Λιμενάρχης κ. Ευάγγελος Σακκόπουλος που έκανε αυτοψία ενώ αστυνομικοί της σήμανσης συνέλλεξαν στοιχεία. Η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης που διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λάγος.

Πηγή: empros.gr