Διασφάλιση ποιότητας στη σοκολάτα μέσω των TÜV Austria Labs

28/03/2025
1' διάβασμα
diasfalisi-poiotitas-sti-sokolata-meso-ton-tuv-austria-labs-349606

Η σοκολάτα είναι κάτι παραπάνω από ένα γλυκό. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, η σοκολάτα αποτελεί σύμβολο πολυτέλειας και γεύσης.

Η κλιματική αλλαγή έχει επηρεάσει την παραγωγή και σε συνδυασμό με τη συνεχόμενα αυξανόμενη ζήτηση για προϊόντα, όπως η σοκολάτα Dubai, έχει προκαλέσει την αύξηση των τιμών.

Ωστόσο, η ποιότητα και η αυθεντικότητα του κακάο παραμένουν προτεραιότητα για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της σοκολάτας.

Η νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία απαιτεί από τις επιχειρήσεις να αποδεικνύουν ότι τα προϊόντα τους δεν προέρχονται από αποψιλωμένες εκτάσεις (Rainforest Alliance). Αυτή η απαίτηση σχετίζεται με πιστοποιήσεις βιωσιμότητας και ιχνηλασιμότητας, διασφαλίζοντας ότι η παραγωγή τηρεί αυστηρές περιβαλλοντικές προδιαγραφές.

Τα εργαστήρια της TÜV AUSTRIA LABS εφαρμόζουν αναλυτικές δοκιμές που διασφαλίζουν ότι η σοκολάτα που απολαμβάνουμε παραμένει αγνή, ασφαλής και αυθεντική.

Ενδεικτικά:

· Έλεγχος αυθεντικότητας κακάο (theobromine, GC-MS/MS)

· Ανίχνευση υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων & μυκοτοξινών (Ochratoxin A, LC-MS/MS)

· Ανάλυση ποιοτικών χαρακτηριστικών (Υγρασία / Τέφρα / λιπαρά / πολυφαινόλες)

· Ανίχνευση αφλατοξινών σε κακάο και φιστίκια (Aflatoxins, LC-MS/MS)

· Αναλύσεις διατροφικού πίνακα (Πρωτεΐνες / Σάκχαρα / Λιπαρά / Αλάτι)

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ: