Διδυμότειχο Έκτακτο: Nα απομακρύνουν το συντομότερο το ζωικό και πάγιο κεφάλαιο από την περιοχή Ερυθροποτάμου

Ως αποτέλεσμα των πρόσφατων βροχοπτώσεων, αναμένεται υπερβολικός όγκος υδάτων στις παραποτάμιες περιοχές  του Ερυθροποτάμου τις επόμενες ώρες και μέρες.

Κατόπιν τούτου, ενημερώνουμε τους κτηνοτρόφους και παραγωγούς της περιοχής της κοιλάδας του Ερυθροποτάμου , να απομακρύνουν το συντομότερο δυνατό (διασφαλίζοντας πρωτίστως την ατομική τους ασφάλεια) ζωικό και πάγιο κεφάλαιο για αποφυγή απωλειών και καταστροφών.

Παράλληλα συστήνουμε εντόνως στους παραγωγούς των παραποτάμιων περιοχών, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις  προς τον Ερυθροπόταμο και τον Έβρο τις επόμενες ώρες και μέρες μέχρι την εκτόνωση του φαινομένου.

Τις τελευταίες ώρες έπειτα από δημοσίευμα δημιουργήθηκε ανησυχία στους δημότες για την αδυναμία διακομιδής ασθενών και εκτάκτων περιστατικών, προς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, λόγω της διακοπής κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο.

Ενημερώνουμε ότι στην παρούσα κατάσταση δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, καθώς το Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου βρίσκεται σε ετοιμότητα για κάθε έκτακτη κατάσταση. Αν και εφόσον προκύψει ανάγκη, η διακομιδή θα πραγματοποιηθεί με όχημα του Δήμου ή με ειδικό όχημα σε συνεργασία με τις αρχές. 

Σε περίπτωση περαιτέρω κλιμάκωσης ο Δήμος βρίσκεται σε επικοινωνία με όλες τις αρχές, οι οποίες είναι σε πλήρη ετοιμότητα.  

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης καλέστε στον υπεύθυνο πολιτικής προστασίας Δήμου Διδυμότειχου Πασχάλη Αδαμάκη στο 6946 637260.

Εκκενώνεται ο οικισμός Πόρου στις Φέρες

Λόγω της υπερχείλισης του ρέματος Τσάι και με απόφαση δημάρχου, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης προχωρά στην προληπτική εκκένωση του οικισμού Πόρου Φερών.

Πηγή: evros24.gr