Διεπαγγελματική Φέτας: Το παρασκήνιο των υπογραφών

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Πέμπτης (6/2) ολοκληρώθηκε τελικά η διαδικασία υπογραφής του καταστατικού της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας. Αν και όλοι είχαν συμφωνήσει από το απόγευμα της 13ης Ιανουαρίου, το ρεπορτάζ της «ΥΧ» έδειξε ότι υπήρξαν κάποιες μικροεντάσεις και διαφωνίες της τελευταίας στιγμής που ωστόσο άρθηκαν, μέχρι τουλάχιστον να πέσουν οι υπογραφές.

Οι φορείς που υπέγραψαν μέσω των εκπροσώπων τους ήταν, από πλευράς κτηνοτρόφων, οι ΣΕΚ, ΠΕΚ, Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας και Αιγοπροβατοτρόφοι Ελλάδος. Από πλευράς μεταποιητών, υπέγραψαν οι ΣΕΒΓΑΠ, ΟΔΙΠΠΑΦ και Σύλλογος Τυροπαραγωγών Θεσσαλίας. Έδρα της υπό σύσταση Διεπαγγελματικής αποφασίστηκε τελικά να είναι η Αθήνα.

Κρίσιμη η σύσκεψη του ΣΕΒΓΑΠ

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα (7/2) θα συνεδριάσει ο Σύνδεσμος των Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων στη Λάρισα, όπου θα αποφασιστεί ποιος θα είναι ο πρώτος πρόεδρος της Διεπαγγελματικής, όπως είχε αποφασιστεί σε συνεννόηση με την πλευρά των παραγωγών (ο επόμενος πρόεδρος θα προέρχεται από τους κτηνοτρόφους).

Παρά το γεγονός ότι το μεγάλο φαβορί είναι ο αντιπρόεδρος της ΔΩΔΩΝΗ, Ιωάννης Βιτάλης, είναι πιθανό να υπάρξουν και άλλες υποψηφιότητες. Ο Μιχάλης Σαράντης (ΤΥΡΑΣ – ΟΛΥΜΠΟΣ) είναι επίσης πιθανό να διεκδικήσει το χρίσμα της προεδρίας της Διεπαγγελματικής, ενώ ακούγεται και το όνομα του Θεσσαλού τυροκόμου της La Farm, Βαγγέλη Πλεξίδα.

Η διαδικασία μέχρι την αναγνώριση

Επόμενο βήμα είναι η εγγραφή στο ΓΕΜΗ και η απόδοση Φορολογικού Μητρώου από την εφορία. Εν συνεχεία, οι συμμετέχοντες φορείς θα καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά (μέλη, δυναμικότητα παραγωγής κ.ά.) και αν ο φάκελος θεωρηθεί πλήρης από το ΥΠΑΑΤ, θα αναγνωριστεί και επίσημα η Διεπαγγελματική Φέτας.