Διεύρυνση της ευρωπαϊκής αγοράς κηπευτικών

Οι «δυναμικές» οικονομίες Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης θα κατευθύνουν την αύξηση, προβλέπει η IGD

-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Περί τα 377,6 δισ. ευρώ θα προστεθούν στις λιανικές πωλήσεις κηπευτικών της ευρωπαϊκής αγοράς, φτάνοντας συνολικά τα 2,289 τρισ. Ευρώ το 2022. Όπως αναφέρεται σε σχετική μελέτη του διεθνούς οργανισμού ερευνών για τα κηπευτικά IGD, καθοριστικός ως προς αυτό θα είναι ο ρόλος χωρών όπως η Πολωνία, η Ρουμανία και η Ρωσία, οι οποίες αναμένεται μέσα στην επόμενη πενταετία να δουν να διευρύνεται ιδιαίτερα η αγορά κηπευτικών τους, αξιοποιώντας της μεγαλύτερη απελευθέρωση και την ενσωμάτωση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Με τον πληθυσμό της Ευρώπης να αναμένεται ότι θα διατηρηθεί σταθερός μέχρι το 2020, αναφέρεται, η πραγματική αύξηση υπολογίζεται σε 23,9% της διεύρυνσης των συνολικών πωλήσεων για την περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, ενώ η αύξηση της καταναλωτικής δαπάνης υπολογίζεται ότι θα είναι αρκετά μεγαλύτερη.

-Διαφήμιση-
Corteva agriculture

Όπως αναφέρει ο IGD στις προβλέψεις του, η λιανική αγορά κηπευτικών της Ευρώπης θα αυξηθεί με έναν συνολικό ετήσιο ρυθμό της τάξης του 3,7% μεταξύ 2017 και 2020, και η Ευρώπη θα καταλαμβάνει το 2022 το 16% της συνολικής παγκόσμιας διεύρυνσης του κλάδου.

«Μετά την Ασία, η Ευρώπη αναμένεται να ωφεληθεί από τη μεγαλύτερη αύξηση της καταναλωτικής δαπάνης μέχρι το 2022», αναφέρει στέλεχος του Οργανισμού. Σημαντική διεύρυνση προβλέπεται για την αγορά της Τουρκίας, ενώ μικρότεροι ρυθμοί αναμένονται για άλλες μεγάλες αγορές κηπευτικών, όπως η Γερμανία, η Γαλλία και το Ην. Βασίλειο.

Στις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, το λιανεμπόριο επενδύει στα καταστήματα «ενθαρρύνοντας» τους καταναλωτές να τα επισκέπτονται συχνότερα. Νέα τμήματα τροφίμων με σνακς και προτάσεις γευμάτων «ξεφυτρώνουν» στα μεγαλύτερα καταστήματα, προκειμένου να προσελκύσουν νέους πελάτες. Οι λιανέμποροι δοκιμάζουν, ακόμη, ένα ευρύ φάσμα νέων τεχνολογιών, που όλες στοχεύουν στο να κάνουν τις αγορές πιο εύκολες και πιο γρήγορες για τους καταναλωτές.

-Διαφήμιση-
Αγροτική Καινοτομία - Γεωργικές Συμβουλές