Διεθνείς προεκτάσεις στο κύκλωμα του ακτινιδίου δίνει το ΥΠΑΑΤ

Κορυφαίος συνεταιριστικός παράγοντας του Αγρινίου στο επίκεντρο των ελέγχων

Διεθνείς προεκτάσεις στο κύκλωμα του ακτινιδίου δίνει το ΥΠΑΑΤ
-Διαφήμιση-

Το «απόστημα» της παράνομης κοπής και διακίνησης ακτινιδίων στην Αιτωλοακαρνανία, που υποβαθμίζει την ποιότητα του, δυσφημεί το ελληνικό ακτινίδιο και υποσκάπτει το μέλλον της καλλιέργειας στην Ελλάδα, φαίνεται πως σπάει χάρη στους ελέγχους των αρμόδιων φορέων που, αν και με καθυστέρηση χρόνων, αποδίδουν καρπούς.

Ήδη, έχει διαπιστωθεί η παράνομη συγκομιδή και διακίνηση ποσότητας άνω των 80 τόνων ακτινιδίων, τα οποία και έχουν δεσμευτεί και θα καταστραφούν, ενώ διερευνάται η ύπαρξη παράνομου κυκλώματος τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας, δηλαδή στις χώρες προορισμού. Μάλιστα, οι έκτακτοι έλεγχοι παράνομης κοπής (χωρίς άδεια ή με πλαστά στοιχεία) και διακίνησης ακτινιδίων θα εντατικοποιηθούν το επόμενο διάστημα σε όλη τη χώρα, με τον κατάλληλο συντονισμό των αρμόδιων ελεγκτικών υπηρεσιών (μεικτά κλιμάκια) και τη χρήση νέων τεχνολογιών.

Η «ΥΧ» βρέθηκε στο χωριό Γουριά Μεσολογγίου, που βρίσκεται το συσκευαστήριο «Αχελώος», στο οποίο πραγματοποίησαν έφοδο την προπερασμένη Πέμπτη τα κλιμάκια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων και την ΕΛΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες, την επιχείρηση επόπτευε και η εισαγγελία Μεσολογγίου.

Για τους κατοίκους του χωριού, η πρώιμη συγκομιδή, τυποποίηση και εξαγωγή ακτινιδίου από συσκευαστήριο της περιοχής αποτελούσε κοινό μυστικό και δεν φαίνεται να τους εξέπληξε η έφοδος των αρχών…

Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ στην “ΥΧ” που κυκλοφορεί

-Διαφήμιση-