Διεθνές συνέδριο για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα

Διεθνές συνέδριο για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Τη διοργάνωση διεθνούς συνεδρίου στις 13, 14 και 15 Δεκεμβρίου στην Πάτρα, με τίτλο «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα» ανακοίνωσαν κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσαν σήμερα ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Κώστας Καρπέτας.

Η επίσημη έναρξη του συνεδρίου θα γίνει στις 14 Δεκεμβρίου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ έχουν προσκληθεί και θα μιλήσουν, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης, η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κορίνα Κρέτσου, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μάρκου Μαρκούλα, ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Κώστας Αγοραστός, καθώς και ο Τζον Ποντέστα, καθηγητής Νομικής και πρώην επικεφαλής του γενικού επιτελείου του Λευκού Οίκου των ΗΠΑ.

-Διαφήμιση-

Όπως είπε ο Απόστολος Κατσιφάρας, «το συνέδριο που οργανώνεται από την περιφέρεια έχει ως άξονα την επιχειρηματικότητα και αποτελεί επιστέγασμα της βράβευσης μας από την Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Περιφερειών, ως Ευρωπαϊκή επιχειρηματική περιφέρεια 2017».

Κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό, ο περιφερειάρχης είπε ότι «σε αυτό το χρόνο που πέρασε πετύχαμε πολλά με άξονα την δημιουργία του δικτύου της συμμαχίας για την ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα στην Δυτική Ελλάδα» και εξήγησε: «Πάνω από 25 φορείς της επιχειρηματικότητας στοίχισαν τις δυνάμεις τους αυτή τη χρονιά, δημιουργώντας ένα άτυπο δίκτυο που αποτελεί τον κινητήριο μοχλό για δημιουργικές πρωτοβουλίες στον χώρο της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και παράλληλα υλοποιήσαμε ή δρομολογήσαμε από κοινού με τους φορείς του δικτύου μια σειρά από πρωτοβουλίες».

Στην συνέχεια ο Απόστολος Κατσιφάρας είπε ότι «είμαστε η πρώτη ελληνική περιφέρεια που καταφέραμε την σύμπραξη τόσων φορέων, γιατί θεωρούμε ότι μόνο με την ένωση δυνάμεων μπορούμε να δώσουμε την ώθηση που χρειάζεται η επιχειρηματικότητα στην περιοχή μας» και συμπλήρωσε: «Προχωράμε πιστεύοντας ότι η επιχειρηματικότητα είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στη γνώση και την επιχειρηματική ανάπτυξη. Επιδιώκουμε να πετύχουμε και να προάγουμε τη συνεργασία».

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Κώστας Καρπέτας, επεσήμανε ότι «διοργανώνουμε ένα διεθνές συνέδριο πολιτικό, επιστημονικό, επιχειρηματικό, αλλά και βιωματικό» προσθέτοντας: «Μεταξύ των προσκεκλημένων μας είναι διεθνείς προσωπικότητες, αλλά και αρκετές ευρωπαϊκές και ελληνικές περιφέρειες, οι οποίες πρόκειται να αναπτύξουν τις καλές ή κακές πρακτικές, τις θετικές ή αρνητικές εμπειρίες που είχαν όλα αυτά τα χρόνια σε σχέση με την επιχειρηματικότητα. Στόχος είναι να γίνει όσμωση και ανταλλαγή εμπειριών».

ΑΠΕ ΜΠΕ

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki