Διεθνής διαγωνισμός ελαιόλαδου «Ομφάκιο EVOO Trophy» & επιτραπέζιας ελιάς «Table Olives Trophy»

Η Φίλαιος υποδέχεται τη νέα ελαιοκομική σοδειά και γιορτάζει τα πρωτόλαδα διοργανώνοντας δύο διεθνείς διαγωνισμούς 
02/10/2024
1' διάβασμα
diethnis-diagonismos-elaioladou-omfakio-evoo-trophy-epitrapezias-elias-table-olives-trophy-333711

Οι αρχαίοι Έλληνες ονόμαζαν το αγουρέλαιο «Ομφάκιο ή ωμοτριβές» και από εκεί πήρε την ονομασία του και το βραβείο ποιότητας του καλύτερου φρέσκου πρωτόλαδου – αγουρέλαιου άμεσης συλλογής και τυποποίησης «ΟΜΦΑΚΙΟ EVOO TROPHY». 

Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες, η έντονα φρουτώδη γεύση από αρώματα του φρεσκοκομμένου άγουρου πράσινου ελαιόκαρπου, το έντονα πικρό και πικάντικο, με τις μυρωδιές της φύσης, τα πολύπλοκα αρώματα, όπως αρμόζει στον μοναδικό και πολύτιμο χυμό της ελιάς, θα αναμετρηθούν φέτος πολύ νωρίς, όπως πρώιμη είναι και η φετινή ελαιοσυλλογή σε πολλές περιοχές της χώρας. 

Η επιστημονική Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου & Επιτραπέζιας Ελιάς «ΦΙΛΑΙΟΣ» προσκαλεί τους παθιασμένους ελαιοπαραγωγούς, ελαιουργούς και τυποποιητές στον δυσκολότερο διεθνή διαγωνισμό ποιότητας των πρώτων παραγόμενων εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων, στον διεθνή διαγωνισμό οργανοληπτικής αξιολόγησης τυποποίησης «ΟΜΦΑΚΙΟ EVOO TROPHY 2024» και, παράλληλα, στον αντίστοιχο για τις επιτραπέζιες ελιές, «TABLE OLIVES TROPHY 2024». 

Πληροφορίες συμμετοχής: ΦΙΛΑΙΟΣ, Τηλ.: 210 4132945 / e- mail: [email protected]
Προθεσμία υποβολής Αιτήσεων:  Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024 

ΓΡΑΦΕΙ: