Οι δημοφιλέστερες αγροτικές εφαρμογές smartphones και tablets του 2017

Διαθέσιμα και στους Έλληνες παραγωγούς

αγροτικες εφαρμογες app

Βασικός «δέκτης» των ψηφιακών εργαλείων αποτελεί στις μέρες μας ο αγροτικός κλάδος. Το γεγονός, μάλιστα, ότι οι σύγχρονες τεχνολογίες γίνονται ολοένα και πιο προσιτές στους παραγωγούς έχει ως αποτέλεσμα η χρήση τους να πραγματοποιείται σε ευρύ φάσμα. Αυτό επιτυγχάνεται ακόμα και μέσα από συσκευές ευρείας χρήσης, όπως τα κινητά τηλέφωνα (smart phones), τα οποία να έχουν μετατραπεί σε «όπλα» στα χέρια τους.

Ειδικά, όσον αφορά τα smartphones και τα tablets, ο σύγχρονος αγρότης μπορεί πλέον να επιλέξει από μία πληθώρα χρήσιμων εφαρμογών (apps), που θα τον βοηθήσουν στη διαδικασία της παραγωγής και τα οποία, τις περισσότερες φορές, διατίθενται δωρεάν.

Διαβάστε ακόμη: Η συμβολή αγροτικών εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας στην ελληνική γεωργία

Σύμφωνα με τον αγροτικό ηλεκτρονικό ιστότοπο PrecisionAg, οι πιο δημοφιλείς εφαρμογές για το 2017, οι οποίες είναι διαθέσιμες και στους Έλληνες παραγωγούς, ήταν το Farm Dog Scout και το MyAnalyzer-App Center.

Farm Dog Scout

Το Farm Dog Scout είναι μια άλλη νέα εφαρμογή, η οποία απλοποιεί τη διαδικασία της ανίχνευσης ασθενειών και παρασίτων στις καλλιέργειες, προσφέροντας, παράλληλα, παρακολούθηση των εκτάσεων όλο τον χρόνο. Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στους αγρότες να εισάγουν τα όρια των εκτάσεών τους, να προσθέσουν συμβάντα και αναφορές ασθενειών, να τραβούν φωτογραφίες και να κρατάνε χρήσιμες σημειώσεις κατά τη διάρκεια των επισκέψεών τους στο χωράφι. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να αξιολογήσουν τη σοβαρότητα μίας κατάστασης, ενώ η ίδια εφαρμογή στέλνει αναφορές στον παραγωγό για τις συνθήκες που επικρατούν στο χωράφι.

andrTo Farm Dog Scout διατίθεται δωρεάν για αγροτικές καλλιέργειες μέχρι τα 250 στρέμματα και, στη συνέχεια, εφαρμόζεται κλιμακωτή τιμολόγηση.

MyAnalyzer-App Center

Το MyAnalyzer είναι μία από τις πολλές αγροτικές εφαρμογές, όπως το MyOperations, το Connect Mobile και το MyTransfer, που περιλαμβάνονται στο App Center της John Deere. Το πιο εύχρηστο και δημοφιλές εργαλείο του App-Center είναι το MyAnalyzer, το οποίο επιτρέπει στους αγρότες να συνδεθούν, να επικοινωνήσουν και να συνεργαστούν μεταξύ τους, ανταλλάσσοντας έτσι αγρονομικά δεδομένα, όπως δεδομένα φύτευσης και χάρτες αποδόσεων.