Δήμος Τεμπών: Αυτοψία στις καλλιέργειες αμυγδαλιάς

Αυτοψία στις δενδροκαλλιέργειες του δήμου Τεμπών πραγματοποίησε, ο επόπτης της Π.Ε. Λάρισας του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Λάρισας κ. Γ  Σαμαράς μετά από πρόσκληση του δημάρχου Τεμπών κ. Γ. Μανώλη.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής: «Ο επόπτης της Π.Ε. Λάρισας  επισκέφθηκε περιοχές με δενδροκαλλιέργειες στη Δ.Ε. Νέσσωνος του δήμου Τεμπών. Προηγήθηκε αναγγελία ζημιάς από τον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ της Δ.Ε. Νέσσωνος, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικράτησαν. Ευτυχώς, λίγο κάτω από το μηδέν και έχουν καταγραφεί από το μετεωρολογικό σταθμό Νέσσωνος. Ωστόσο, ζημιές δεν διαπιστώθηκαν ούτε σε πρώιμες ποικιλίες. Βέβαια η εξέλιξη της ανθοφορίας παρακολουθείται συνεχώς από τους επιστήμονες».

Δήμος Τεμπών: Αυτοψία στις καλλιέργειες αμυγδαλιάς

«Μετά τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο Δήμο Τεμπών και κατανοώντας τους προβληματισμούς των δενδροκαλλιεργητών, σε σύσκεψη με τους Γεωπόνους του Γραφείου Γεωργικής Ανάπτυξης του Δήμου μας, αποφασίστηκε να καλέσουμε τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Λάρισας για έλεγχο των καλλιεργειών για τυχόν ζημιές. Ευτυχώς, όμως δε διαπιστώθηκαν ζημιές», αναφέρει ο Δήμαρχος Γιώργος Μανώλης.

«Κατανοούμε τις δυσκολίες και τα προβλήματα που βιώνουν οι αγρότες μας. Ως δημοτική Αρχή είμαστε δίπλα τους και συμπαραστεκόμαστε στα προβλήματά τους. Είμαστε διατεθειμένοι, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας,  να τους παρέχουμε οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστούν», τονίζει ο δήμαρχος.

Στην αυτοψία εκτός του  Δημάρχου και του επόπτη της Π.Ε. Λάρισας του ΕΛΓΑ, συμμετείχαν: οι Αντιδήμαρχοι κ. Ζήσης Γκανάτσιος, Παναγιώτης Γκατζόγιας και Χρήστος Κρικώνης, ο Πρόεδρος Συκουρίου κ. Μιχάλης Γκουντής, ο τοπικός σύμβουλος Όσσας κ. Αντώνης Γούσιος, ο Πρόεδρος Καλοχωρίου κ. Γιώργος Σαϊτης και δενδροκαλλιεργητές.

Πηγή: ertnews.gr