Δύο χρυσά αστέρια από την Αγγλία για ηρακλειώτικο μέλι

Εξαιρετικά τιμητική διάκριση σε έναν κορυφαίο, παγκοσμίως, θεσμό

Δύο χρυσά αστέρια από την Αγγλία για ηρακλειώτικο μέλι

Μια από τις κορυφαίες διακρίσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο έλαβε το ηρακλειώτικο μέλι «Αυθεντικό», της εταιρείας Melicreta-Leontarakis, που απέσπασε δύο χρυσά αστέρια σε διαγωνισμό στην Αγγλία. Πρόκειται για τον διεθνή διαγωνισμό Great Taste Awards 2016 του Βρετανικού Συνδέσμου «The Guild Of Fine Food», που θεωρείται ο μεγαλύτερος και πιο αξιόπιστος διαγωνισμός παγκοσμίως. Τα Great Taste Awards για πολλούς αποτελούν συνώνυμο της ποιότητας και της ανώτερης γεύσης, λαμβάνοντας χαρακτηριστικά των Όσκαρ σε ό,τι αφορά την ποιότητα στα τρόφιμα και τα ποτά. «Η διάκριση φυσικά μας γεμίζει χαρά και υπερηφάνεια και μας εμπνέει να συνεχίσουμε.

Όραμα μας αποτελεί να οδηγήσουμε με σταθερά βήματα το κρητικό μέλι στην κορυφή, εκεί όπου ανήκει. Επί της ουσίας, έρχεται ως επιβράβευση της προσπάθειας και της αφοσίωσης πολλών δεκαετιών. Όμως, πραγματική ανταμοιβή αποτελεί να προσφέρεις σε αυτούς που σε εμπιστεύονται ένα ποιοτικό προϊόν, πάντα με σεβασμό και εκτίμηση για την τέχνη της μελισσοκομίας, τη μέλισσα, τη φύση, την παράδοση και τον άνθρωπο», τόνισε η ιδιοκτήτρια της εταιρείας, Ουρανία Λεονταράκη.

Δύο χρυσά αστέρια από την Αγγλία για ηρακλειώτικο μέλι

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία και για 49 ημέρες, από τον Μάρτιο μέχρι τις αρχές Ιουλίου, 400 κριτές από όλο τον κόσμο, με τη διαδικασία του τυφλού τεστ γεύσης, για να διασφαλίζεται άλλωστε και η ακεραιότητα των αποτελεσμάτων, αξιολόγησαν 10.000 προϊόντα και ξεχώρισαν τα ποιοτικότερα. Ανάμεσά τους ένα γνήσιο κρητικό προϊόν, το «Αυθεντικό», που απέσπασε συνολικά δύο χρυσά αστέρια.

Η διάκριση αν και δημιούργησε συνθήκες ενθουσιασμού, δεν ήταν ο μοναδικός στόχος της εταιρείας, αφού στο επίκεντρο της δράσης της έχει κυρίως την βέλτιστη ποιότητα του προϊόντος αλλά και τη στενή σχέση με τους καταναλωτές, η οποία διαρκεί χρόνια, καθώς η οικογένεια Λεονταράκη συνδέεται στενά με το κρητικό μέλι, μετρώντας εμπειρία από το 1948 μέχρι και σήμερα. Μια εμπειρία, όπως λέει η κ. Λεονταράκη, που είναι ευθυγραμμισμένη με την πίστη στην άσκηση φυσικής μελισσοκομίας, με τέχνη και μεράκι και στόχο την παραγωγή αγνού, ποιοτικού και αυθεντικού κρητικού μελιού. «Θα ήθελα πάνω και πρώτα από όλα να ευχαριστήσω θερμά τον πατέρα μου, Φανούριο Λεονταράκη και τα αδέρφια μου, Γεώργιο και Γιάννη Λεονταράκη, καθώς με την εμπειρία τους, το μεράκι και την τεχνογνωσία τους, μπορούν και παράγουν ένα μέλι ποιοτικό και ξεχωριστό, όπως αποδείχθηκε και από τη διαδικασία του διαγωνισμού. Αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο και κινητήρια δύναμη της εταιρείας».

Δύο χρυσά αστέρια από την Αγγλία για ηρακλειώτικο μέλι

  • Κάλια Πετσαλάκη