Διοργάνωση του Ι.Γ.Ε. και του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» για τους φίλους του δάσους

Διοργάνωση του Ι.Γ.Ε. και του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» για τους φίλους του δάσους
-Διαφήμιση-

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου στο Κτήμα Συγγρού η διοργάνωση του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (Ι.Γ.Ε.) σε συνεργασία με το «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» με την παρουσία του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), και των Δήμων Αμαρουσίου και Κηφισιάς. Μια δράση γνωριμίας με το κτήμα Συγγρού με κεντρικό σύνθημα «Περπατάμε και Αθλούμαστε»,  με κοινωνικό χαρακτήρα που αγκαλιάστηκε από μαθητές σχολείων Α’ θμιας και Β΄θμιας εκπαίδευσης.

Στον Περιβαλλοντικό Περίπατο συμμετείχαν μαθητές σχολείων, περιπατητές και φίλοι του Δάσους. Ιδιαίτερη χαρά αποτέλεσε η συμμετοχή του Σικιαρίδειου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος που προσφέρει φροντίδα σε παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Η πεζοπορική διαδρομή  μήκους 5χλμ. ξεκίνησε στην κεντρική είσοδο του Ινστιτούτου Γεωπονικού Επιστημών και μέσα από το καταπράσινο Κτήμα  κατέληξε στο Μελισσοκομικό Μουσείο του ΙΓΕ το οποίο είναι το μοναδικό στο είδος του στον Ελλαδικό χώρο που φιλοξενεί 44 κυψέλες παλαιού  τύπου από όλη την επικράτεια.  Εκεί οι μικροί μας φίλοι είχαν την ευκαιρία να κάνουν μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία της μελισσοκομίας και να γνωρίσουν από κοντά το θαυμαστό κόσμο της κοινωνίας των μελισσών.  Σκοπός της όλης διαδρομής ήταν η περισυλλογή σκουπιδιών μεταφέροντας  παράλληλα στις νεότερες γενιές την αγάπη για την προστασία του περιβάλλοντος στο φιλόξενο χώρο του Κτήματος Συγγρού

Την εκδήλωση άνοιξε η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών ευχαριστώντας όσους εμπράκτως υποστηρίζουν το Ι.Γ.Ε, και κάλεσε όλους τους παρευρισκομένους να συμμετέχουν στις δράσεις του κτήματος Συγγρού. Πρόσθεσε επίσης ότι η σημερινή εκδήλωση προάγει την παιδεία και ιδιαίτερα την κοινωνική παιδεία μέσα από τον εθελοντισμό και τον αθλητισμό, παράλληλα με την εκπαίδευση που παρέχει το ΙΓΕ.

-Διαφήμιση-