«Διπλάσια η επόμενη δόση που θα πάρει η Ελλάδα»

«Διπλάσια η επόμενη δόση που θα πάρει η Ελλάδα»

Σχεδόν διπλάσιο από το προβλεπόμενο θα είναι το ποσό της επόμενης δόσης που θα δοθεί στην Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt.

Η εφημερίδα επικαλείται πληροφορίες από πρόσωπο που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις και σημειώνει ότι, αντί των προγραμματισμένων 5,7 δισ. ευρώ, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συζητούν να εκταμιεύσουν άμεσα ένα ποσό της τάξεως των 9 με 11 δις. ευρώ, ώστε η Αθήνα να χρηματοδοτηθεί μέχρι το τέλος του έτους, όπως γράφει η έγκυρη γερμανική εφημερίδα.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επιπλέον το ελληνικό κράτος θα μπορέσει να εξοφλήσει υφιστάμενες ληξιπρόθεσμες οφειλές σε επιχειρήσεις, έλεγαν διπλωμάτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατά την άποψη των Ευρωπαίων, η έγκριση μιας μεγαλύτερης δόσης θα είχε ακόμα ένα πλεονέκτημα: δεν θα πρέπει μετά το καλοκαίρι να ξαναρχίσουν να ασχολούνται με την έγκριση της επόμενης δόσης, διότι με την αύξηση της υπό διαπραγμάτευσιν δόσης θα μπορούσε να συμφωνηθεί και η μετάθεση της επόμενης αξιολόγησης, όπως έλεγαν κύκλοι των διαπραγματευτών.