Σε «διπλό ταμπλό» για τις ενισχύσεις της ΕΕ, ο σύμβουλος Brexit του Μ. Τζόνσον

Ασυνέπεια λόγων και έργων εντοπίζουν οι επικριτές του στον Dominic Cummings, σύμβουλο για θέματα Brexit του Βρετανού πρωθυπουργού Boris Johnson. O Cummings, διαθέτει εκμετάλλευση στο Durham, περιοχή που βρίσκεται μεταξύ Νιουκάστλ και Μίντλεσμπρο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γνωστοποιηθεί, ο D. Cummings μέσω συγγενικών του μελών έχει λάβει ενισχύσεις πάνω από 250.000 ευρώ τα τελευταία 20 χρόνια (πάνω από 20.000 ευρώ ετησίως).

Ο ίδιος έχει κατακρίνει επανειλημμένα το σύστημα ενισχύσεων της ΚΑΠ τη στιγμή που όπως του καταλογίζεται, έχει επωφεληθεί τα μέγιστα από ενισχύσεις επί σειρά ετών και μάλιστα για το αμφιλεγόμενο πρόγραμμα της αγραπάναυσης που σημαίνει ότι η εκμετάλλευσή του λάμβανε ενίσχυση από την ΕΕ επί σειρά ετών για να μην καλλιεργείται τίποτα. Τελευταία, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού έχει δεχτεί τα πυρά του κόμματος των Φιλελεύθερων και συγκεκριμένα της Βρετανίδας βουλευτή Layla Moran, η οποία μάλιστα τον κατηγόρησε ευθέως για υποκρισία. Ο Cummings έχει ταχθεί αναφανδόν υπέρ του Brexit αποκηρύσσοντας τις ευρωπαϊκές ενισχύσεις και τους κανόνες της ΕΕ από τους οποίους το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να απελευθερωθεί, όπως έχει υποστηρίξει.

Η εν λόγω περίπτωση έρχεται να προστεθεί σε άλλες υποθέσεις ευρωβουλευτών που ενώ συμμετέχουν στην επιτροπή AGRI της ΕΕ και στις διαδικασίες αναθεώρησης της ΚΑΠ, συνεχίζουν να λαμβάνουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ ενισχύσεων για τις αγροτικές τους εκμεταλλεύσεις.

Διαβάστε ολόκληρο το αναλυτικό ρεπορτάζ στο φύλλο της «ΥΧ» που κυκλοφορεί αυτή την Παρασκευή 16 Αυγούστου στα περίπτερα όλης της χώρας