Δώδεκα οινοποιεία της ΠΑΜ-Θ συμμετείχαν στον Χάρτη των Γεύσεων

Στην έκθεση του Χάρτη των Γεύσεων 2023 παρουσιάστηκαν εκλεκτά κρασιά από δώδεκα οινοποιεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, στο πλαίσιο παράλληλης εκδήλωσης.

Η 20η διοργάνωση φιλοξενήθηκε στο συνεδριακό κέντρο της HELEXPO στη Θεσσαλονίκη και περιλάμβανε πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων ενημερωτικού και γευστικού χαρακτήρα, καθώς επίσης και δημοπρασία κρασιών και αποσταγμάτων που σαν στόχο είχε τα έσοδα να διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό. Στόχος ήταν η επικοινωνία των οινόφιλων με το ελληνικό κρασί, καθώς το κοινό πλήρωνε 12 ευρώ κατά την είσοδό του ή 20 ευρώ για το διήμερο.

Παρουσιάσεις και γευστικές δοκιμές

Ισχυρό brand για την περιφέρεια αποτελούν τα δραμινά κρασιά, ωστόσο κάθε νομός έχει τα δικά του αμπελοτόπια, τα οποία παράγουν εξαιρετικούς οίνους. Αυτό επιβεβαιώθηκε το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, όταν ετικέτες της Δράμας, της Καβάλας και της Θράκης προβλήθηκαν σε παράλληλες εκδηλώσεις που περιλάμβαναν παρουσίαση και γευστική δοκιμή.

Το Σάββατο, έγινε γευστική δοκιμή κρασιών από το Κτήμα Οινογένεσις, το Κτήμα Μανωλεσάκη, το Κτήμα Τέχνη Οίνου, το Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη, το Κτήμα Παυλίδη και το οινοποιείο Nico Lazaridi.

Την Κυριακή, ακολούθησαν κρασιά από το Κτήμα Βιβλία Χώρα, το Κτήμα Χατζηγεωργίου, το οινοποιείο Ορεινοί Αμπελώνες Κώστα Λαλίκου, το Κτήμα Βουρβουκέλη, το οινοποιείο Οίνοι Σγουρίδη και τα Αποστάγματα Δημητριάδη.

Τον συντονισμό και την παρουσίαση ανέλαβε η γνωστή χημικός-οινολόγος, δημοσιογράφος και συγγραφέας, Μαρία Νέτσικα. Η έκθεση κατέγραψε πλήθος επισκεπτών και οι παρουσιάσεις των κρασιών ήταν επιτυχημένες, καθώς έγιναν σε επιλεγμένη αίθουσα χωρητικότητας 60 ατόμων. Η περιφέρεια στήριξε τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις, αλλά και οι οινοποιοί έσπευσαν να πληρώσουν το αντίτιμο της συμμετοχής τους για τα περίπτερα.