Δοκίμασε φάβα Φενεού ο Χόγκαν

1.000 στρ. η καλλιεργήσιμη έκταση φάβας Φενεού
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Τη φάβα Φενεού, που είναι πλέον προστατευόμενο προϊόν γεωγραφικής ένδειξης, παρουσίασε στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, ο κοινοτικός επίτροπος Πολ Χόγκαν, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελου Αποστόλου, του δημάρχου Σικυωνίων Κορινθίας, Σπύρου Σταματόπουλου, του προέδρου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κιάτου, Κώστα Παπαβασιλείου.  

Η φάβα Φενεού θεωρείται από τα εξαιρετικά προϊόντα της ελληνικής γης, όσον αφορά στα όσπρια. Ο φάκελος και το αίτημα προωθήθηκαν κατεξοχήν από την ΕΑΣ Κιάτου, με επικεφαλής τον Κώστα Παπαβασιλείου, η οποία διαθέτει  5.000 παραγωγούς –μέλη, σε μια περιοχή, που φημίζεται επίσης για την ελιά, το σταφύλι και τη διάσημη κορινθιακή σταφίδα.

-Διαφήμιση-
Corteva agriculture

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, για τη φάβα Φενεού, που θεωρείται εξαιρετικής ποιότητας,  ο κοινοτικός επίτροπος επανέλαβε εκ νέου τη σημασία και την ποιότητα των ελληνικών αγροτικών προϊόντων.

Τόσο ο κοινοτικός επίτροπος, Πολ Χόγκαν όσο κι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Αποστόλου είχαν την ευκαιρία να γευτούν μαγειρεμένη φάβα Φενεού και να την απολαύσουν.

Όπως είπε ο δήμαρχος «ο Φενεός ταυτοποιείται με τα όσπρια και μπορεί να παραγάγει καλά προϊόντα, η δε, απόφαση αυτή τιμά τους παραγωγούς».

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΑΣ Κιάτου, Κώστας Παπαβασιλείου, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ρόλο, που πρέπει να παίξουν οι συνεταιριστικές οργανώσεις και ότι πρέπει ν’ αποφύγουν  τις παθογένειες του παρελθόντος. Τόνισε ότι υπάρχει η βούληση για συνεργασία και με άλλες συνεταιριστικές οργανώσεις, που παράγουν όσπρια και στη Θεσσαλονίκη και στη Φλώρινα, ώστε να υπάρχει, όχι μόνο ποιότητα αλλά και όγκος προϊόντος, για τις αγορές.

-Διαφήμιση-
συνεδριο αγροτεχνολογιας